Radionica sireva Oko moga stola, kako prenosi poznata gastro stranica Taste of Croatia, održat će se u ponedjeljak 11. studenog, 2013. u 17.00h, u zagrebačkoj Savskoj ulici broj 116, odnosno u studiju Branka Ognjenovića - "Majstor kuhar".

Na meniju će se za sve polaznike naći sirni velikani - Comte, Gruyere du Jura Suisse, Gorgonzola Piccante, Pont l'Eveque, kao i još neka iznenađenja. Na radionici će se govoriti o sirevima čija su kvaliteta i standardi određeni već stoljećima. Proizveli su ih pomno odabrani, mali proizvođači, a sirevi su odraz njihove predanosti i entuzijazma.



Polaznici će biti upoznati s izgledom klasičnog, francuskog menija i mjestom koje sir zauzima u njemu. Govorit će se i o tome kako složiti kvalitetan cheese board. Uz sireve će biti posluženi i prilozi te odgovarajuće piće. Predavanja na radionici su sljedeća:

Povijest i proizvodnja sira
Osnovne podjele sira
Kako složiti cheese board
Degustacija
Praktični dio Oko moga stola


Voditeljica radionice je Sandra Veselinović, chef s diplomom Le Cordon Bleu, London, prijaviti se možete na mail okomogastola@gmail.com, a cijena iznosi 370 kn. Dodatne informacije mogu se naći na www.majstorkuhar.hr, a mi iz ovih stopa krećemo s ponavljanjem gradiva iz pravilnog rezanja sireva! Vidimo se u ponedjeljak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju