Osim glazbe, već je poznato da festival nudi posjetiteljima nova znanja u obliku predavanja i radionica. Ove godine se dva tjedna prije početka festivala održava dvotjedni tečaj permakulture.

Permakultura je svjesno oblikovanje i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost prirodnih ekosustava.

Sam pojam dolazi od izraza permanentna agrokultura, razvijenog 70-ih godina od strane Billa Mollisona i Davida Holmgrena. Mentor tečaja je Toni Andersen koji je tokom 80-ih i 90-ih usko surađivao s Billom, a voditelj tečaja je Bruno Motik - osnivač imanja Vukomerić koje se nalazi u okolici Zagreba. Cijena tečaja je 4200kn a uključuje sva predavanja (popis se može pronaći na web stranici festivala), festivalsku ulaznicu i izlet na imanje Vukomerić. Po završetku tečaja polaznici dobivaju internacionalno priznati certifikat.

Otvorene su i prijave za volontere, trgovce, cirkuske umjetnike, promotore, predavanja i radionice. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online aplikacija na web stranici festivala.

Ulaznice za festival se od sada mogu kupiti i bitcoinima - virtualnim novcem čija se transakcija odvija bez troškova i bez treće strane, odnosno banke kao posrednika, prenosi portal E-Zadar.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju