"Studentski centar pretvorio se u pravi mali biciklistički grad, baš onako kako želimo da izgleda grad Zagreb - bez puno automobila, ali sa mnogo veselih i zadovoljnih pješaka i biciklista, koji se međusobno uvažavaju!”, izjavila je Iris Jeričević iz Sindikata biciklista.

Pedalafest traje do subote, nudi pregršt sadržaja za sve i ulaz je besplatan. Danas započinje stručni dio festivala, na kojem će se, uz gostovanje stranih stručnjaka, raspravljati o krađama bicikala, o transformaciji gradova u biciklističke i o najboljim gradskim praksama te o biciklističkom poduzetništvu.

Osim stručnog dijela, održat će se radionice u kojima će se izrađivati teretni bicikli, mobilni soundsystem i oslikavat će se biciklistička staza, a za one sa sportskim duhom moći će se natjecati u najbržem prenošenju tereta. Također, Re:Cycles projekt Gorana Šarića bit će do subote sastaviti jedan vrlo važan bicikl - vrijednu sivo-narančastu “specijalku”, koja po završetku festivala odlazi na humanitarnu licitaciju, a projekt sponzorira Iskon.

Na Zrinjevcu, u sklopu festivala C’est is the Best, Sindikat biciklista održat će školicu vožnje za klince. Iz Sindikata biciklista pozivaju sve građane da dođu na festival i napominju da će se u subotu 7. lipnja voziti i kritična masa, odnosno biciklistička vožnja kroz cijeli grad. Ulaz na sva događanja je besplatan, a program i raspored može se pronaći na web stranici festivala.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju