Sarajevo Film Festival je međunarodni filmski festival čiji je cilj podržavanje i promoviranje filmskog stvaralaštva i autora unutar regije. Sa ovom namjerom Sarajevo Film Festival je osnovao i regionalni koprodukcijski market CineLink. Zbog činjenice da se poseban naglasak stavlja na regionalni program ovaj festival je priznat od strane FIAPF kao specijaliziran natjecateljski festival.

Bogati program sa filmovima iz svih krajeva svijeta
Program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivaa čine igrani i dokumentarni filmovi, a u izbor ulazi 18 radova iz svih krajeva svijeta. Program je fokusiran na upečatljive naslove koji se ističu po svom mise-en-sceneu, a uključuje kako poznate filmske autore tako i one koji predstavljaju svoj prvi ili drugi film. Selektori ovogodišnjeg programa su Mike Goodridge, Alessandro Raja i Mathilde Henrot.

KINOSCOPE 2013 - program SFF-a

2 JESENI, 3 ZIME / 2 AUTOMNES, 3 HIVERS
ČASOVI HARMONIJE / UROKI GARMONII
BORGMAN
ČIN UBIJANJA / THE ACT OF KILLING
ČUVARI KAPIJE / SHOM'RAY HA'SAF
DODIR GRIJEHA / TIAN ZHU DING
GLORIA // INTERVAL / L'INTERVALLO
JEDI, SPAVAJ, UMRI / ÄTA SOVA DÖ
KONGRES / THE CONGRESS
PLAVA JE NAJTOPLIJA BOJA / LA VIE D'ADELE
PLAVOOKI ALI / ALI HA GLI OCCHI AZZURRI
SEBIČNI DIV / THE SELFISH GIANT
SHORT TERM 12
STRANAC S JEZERA / L'INCONNU DU LAC
WAKOLDA
ZAUSTAVI UDARE SRCA / STOP THE POUNDING HEART

Kompletan program možete pogledati ovdje

Naj fotka Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival i Raiffeisen banka, glavni sponzor Festivala, pozivaju sve posjetitelje da se uključe u nagradnu igru “Naj fotka!” za najbolju fotografiju Festivala. Uključite se i vi na način da ovjekoviječite najsvečaniji trenutak Red Carpeta ili druge trenutke festivalske atmosfere, a samo sudjelovanje vam može priskrbiti i vrijednu nagradu - Multipad Prestigio, koji vam poklanja Raiffeisen banka! Svoje fotografije od 16. do 24. kolovza šaljite na: najfotka@sff.ba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju