Program uključuje i 6 malih, klupskih rock svirki uživo, te DJ svakog petka besplatno, na platou od 21 sat, ispred restorana MSU (od 20. 6. 2014.- 25. 7. 2014.) pod naslovom „KORIJENI ROCKA“.

LJETO u MSU završava 31. 7. rođendanskom zabavom Vlaste Delimar.

 

28. 6. ELEMENTAL – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.30 h

Nakon završene turneje kojom su obilježili 15 godina i kratkog predaha, Elemental nastavlja s koncertnim aktivnostima, i to upravo na atraktivnoj lokaciji krova MSU. Zagrebačka publika tom će prigodom čuti hitove s albuma "U redu je", nominiranog za album godine nagrade Porin, ali i nešto starijih pjesama koje su obilježile dosadašnji rad grupe. Kako uživo zvuči kandidat za HIT godine, "Prokleta ljubav", ali aktualni singl Elementala, "Bolji si", provjerite na višoj nadmorskoj visini na krovu MSU, 28.6.!

 

Dvorana Gorgona, u 19 sati projekcija filma

VELIKA LJEPOTA (La grande bellezza), humorna drama, Italija, 2013, 142'

red. Paolo Sorrentino; ul. Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

Priča o ostarjelom novinaru Jepu Gambardelliju koji se prisjeća svoje strastvene mladosti. Jep je 65-godišnji imućni bon vivant koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

Nagrade: Oscar i Zlatni globus, 2014. - najbolji strani film; Europska filmska nagrada 2013. - najbolji film, najbolji redatelj, najbolja montaža, najbolji glumac (Toni Servillo)

 

5. 7. URBAN & 4 – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.30 h

Urban & 4 nedavno su premijerno predstavili svoj novi glazbeni spot, za pjesmu "Ne brini" koja je najava novog albuma. Riječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika oko novog filmskog projekta redatelja Nikole Vukčevića, njegovog dugometražnog igranog filma »Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa«. U tom filmu, koji će kino distribuciju imati na jesen – Damir Urban igra i jednu od uloga.

Spot je, kao i film, sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi glazbenika snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production, u kojem je i napravljen završni mix ove pjesme.

 

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati projekcija filma

MAMIN DEČKIĆ (Les garcons et Guillaume, a table!), komedija, Francuska, 2013, 85',

red. Guillaume Gallienne, ul. Guillaume Gallienne, André Marcon, Diane Kruger

Adaptacijiom samostalnog scenskog nastupa iz 2008. godine koji je zasnovan na njegovom djetinjstvu, nagrađivani francuski kazališni glumac Guillaume Gallienne, stvorio je vrsnu komediju koja je doživjela ovacije na premijeri u Cannesu, a u kojoj je utjelovio dvije uloge (sebe i majku).

Nagrade: 5 Cesara, uključujući onog za najbolji film

 

12. 7. GUSTAFI – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.30 h

Gustafi i njegove frakcije (Veterinari i Banditi) žive i rade punim plućima. Nešto koncertno, a ostatak nadograđuju novi materijal u studiju. Studio je u sklopu njihove vježbaonice, pa im to nije problem uskladiti. Sa zadovoljstvom stvaraju novi materijal koji nas vodi u svjetliju budućnost. Upravo su završili jednu tzv "mini turneju" od tri nastupa s novim prijateljima iz Londona "The Penny Black Remedy" i s njihovim vođom Keithom M Tompsonom. Na jesen misle započeti rad na zajedničkom autorskom materijalu. Ostatak vremena koriste za uzgoj hrane od koje preživljavaju, "da bolje sviraju i pjevaju i da im mozak bolje funkcionira i komponira".

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati projekcija filma

ADELIN ŽIVOT (La vie d’Adele), ljubavni, Francuska, 2013,

red. Abdellatif Kechiche, ul. Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos

S 15 godina Adele nema dvojbe: djevojke izlaze s mladićima. Njezin se život mijenja kad upozna Emmu, djevojku plave kose, koja će joj pomoći da otkrije strast, da se nametne kao žena i kao odrasla osoba. Pred drugima Adele raste, traži se, gubi sebe, pronalazi se...

Nagrade: Zlatna palma, Cannes 2013.

 

19. 7. BAMBI MOLESTERS – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.30 h

Dvadesetu godinu postojanja benda The Bambi Molesters obilježavaju nizom koncerata tijekom ljeta i jeseni 2014. godine. Jedan od njih biti će i ljetni nastup u Zagrebu, 19. srpnja, na (vrućem limenom) krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

Nakon prošlogodišnje Breaking Bad avanture, uvrštenja njihove pjesme Chaotica u posljednju sezonu jedne od najgledanijih televizijskih serija u povijesti malih ekrana, The Bambi Molesters vraćaju se klubovima i samostalnim nastupima. Upotpunivši prošli mjesec svoju diskografsku kolekciju albuma objavljenih na LP-jima reizdanjem prvog albuma Dumb Loud Hollow Twang – deluxe, The Bambi Molesters zaokružili su tako sva svoja izdanja i jedni su od rijetkih bendova sa svim albumima objavljenim i u LP verziji.

U proširenoj koncertnoj postavi odaslat će ljetni povjetarac s krova MSU-a u sklopu koncerata u organizaciji muzeja, a za kraj godine najavljuju i poseban nastup povodom dvadesete obljetnice benda.

 

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati projekcija filma

ŽRTVENO JANJE (The Scapegoat), triler, UK, 2012, 108',

red. Charles Sturridge, ul. Matthew Rhys, Andrew Scott, Sheridan Smith

Godine 1952. Engleska se sprema za krunidbu. Bogataš će iskoristiti iznimnu sličnost s učiteljem za zamjenu identiteta. Nova ekranizacija romana Daphne Du Maurier (Rebecca) kojeg je 1959. ekranizirao Robert Hammer s Alecom Guinessom i Bette Davis.

 

26. 7. JINX – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.30 h

Nakon niza odlično prihvaćenih rođendanskih koncerata po Hrvatskoj i Sloveniji (20 im je godina tek!) grupa Jinx nastupa u Zagrebu na doista posebnoj lokaciji koju je pretprošle godine prva imala čast koncertno otvoriti široj javnosti - krovu MSU-a!

Serijal odličnih ljetnih koncerata na krovu MSU-a Jinxi zatvaraju nastupom zakazanim za 26.07.2014.godine.

Zaplešite uz dobro znane disco-evergreene zajedno sa Jinxima, na unikatnoj koncertnoj lokaciji, u prekrasnoj zagrebačkoj ljetnoj noći.

Dođite i bacite najbolje plesne uroke na zagrebačko nebo!

 

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati projekcija filma

PRIJE PONOĆI (Before Midnight), ljubavna drama, SAD, 2013, 109'

red. Richard Linklater, ul. Ethan Hawke, Julie Delpy

Gotovo dva desetljeća prošlo je otkako su se Amerikanac Jesse i Francuskinja Celine prvi put sreli u vlaku za Beč, a devet godina nakon zadnjeg susreta s njima pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj, gdje razgovaraju o životu i ljubavi. Imaju dvije blizanke, a Jesse je i otac sina tinejdžera Hanka koji živi u Chicagu s njegovom bivšom suprugom koja je s njima također na ljetovanju…

Nominacije za Oscara (najbolji adaptirani scenarij) i Zlatni globus (Julie Delpy), Nagrada filmskih kritičara Los Angelesa za najbolji scenarij.

31. 7. VLASTA DELIMAR - PERFORMANCE: BIRTHDAY'S PARTY

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju