Već poznata brudetijada grada Paga ove će godine, pod nazivom More na stolu, 20. srpnja okupiti goste i natjecatelje na Branimirovoj obali s početkom u 19 sati. Najmanje su tri vrste ribe potrebne za dobar brudet, a more koje zapljuskuje razvedene obale paškog otoka, zbog svoje je ekološke čistoće bogato raznovrsnom ribom koja jamči raznolikost i jedinstvenost okusa brudeta. S pogledom na prekrasno osvijetljen most Katine, i zvuke domaće glazbe, paška brudetijada pruža zaokružen gastronomski doživljaj.

Najbitnije obilježje brudeta, uz korištenje što više vrsta ribe - jednostavnost je njegove pripreme. Uz ribu, u loncu se kuhaju luk, češnjak, rajčica i začini te poneka mala kuharova tajna. Sastojci se slažu u slojeve, a jelo se ne miješa kako se delikatno riblje meso ne bi raspalo. Kao prilog najbolje je poslužiti palentu.

Na koji se sve način može pripremiti brudet i ima li i istine u izreci "Koliko kuhara, toliko brudeta" pokazat će pet natjecateljskih ekipa ovogodišnje brudetijade. U 21 sat kuhanje će nastupom popratiti paška klapa Sol, a po završetku pripreme brudete će ocijeniti žiri te će delicije biti slobodne za degustaciju. Ove će godine za posjetitelje brudetijade biti upriličeno i pokazno ribarenje na moru, u organizaciji ŠRD Orada. Nakon podjele priznanja i proglašenja pobjednika brudetijade, manifestacija će se nastaviti glazbenim programom.

Sve detaljnije informacije o ovom i ostalim brojnim događanjima grada Paga možete potražiti na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Paga.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju