Prvi festival održani je 2010. Godine, a osnivač i umjetnički ravnatelj ovog zahtjevnog kulturnog projekta, koji osim prikazivanja vrhunskih filmskih naslova ima za cilj okupljati struku i iskoristiti potencijale Zadra i okolice u jačanju filmske i kreativne industrije, je europski redatelj i producent Sergej Stanojkovski.

Mnogobrojna publika koja posjećuje filmske projekcije i programe Festivala ima jedinstvenu priliku uživati u filmskoj umjetnosti te druženju na više različitih lokacija u povijesnoj jezgri Zadra, koja se tijekom trajanja Festivala pretvara u jedno veliko kino na otvorenom.

Festival će se održati od 24. do 31. kolovoza u Zadru, a više informacija o festivalu možete saznati sa službene internetske ili Facebook stranice festivala.

Ako se ove odlučite posjetiti Zadar za vrijeme trajanja festivala Film Form Zadar, nemojte zaboraviti ponijeti svoj fotoaparat, jer osim što će vam zatrebati na festivalu, zasigurno će vam zatrebati i u istraživanju bogate povijesti grada. Jeste li znali da prema mnogima Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu? To je izjavio i poznati Alfred Hitchcock za vrijeme svojeg boravka u gradu. Uz zalazak sunca, u Zadru još vrijedi vidjeti i Morske orgulje, popularnu instalaciju Pozdrav Suncu, Crkvu Sv. Donata i te ostale atrakcije u staroj jezgri grada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju