Manifestacija je večernjeg i noćnog tipa te će u petak, 4. srpnja svečano otvoriti svoja vrata u 17.30 sati. Svim posjetiteljima, ljubiteljima pašte, gostima, turistima i znatiželjnicima, manifestacija je otvorena te je ulaz besplatan. Moći ćete uživati u bogatom programu u petak od 17 do 24 sata, a u subotu od 18 sati do dva sata iza ponoći.

“Na prelijepoj lokaciji koju zovemo Zad Kaštela, iza stare Crkve Svetog Mihovila osvanut će novi gastro događaj kojim nastojimo spojiti tradicionalno i suvremeno u istarskoj kuhinji koja se u našoj žminjskoj priči veže uz pašte, tjestenine te sve ono što se dobro sljubljuje s paštom,” rekla je direktorica Turističke zajednice općine Žminj, Lenka Šajina.

Bit će na Festivalu nekoliko prezentacija novih i tradicionalnih receptura tijesta od kojih se radi pašta, a vrlo važno je i način sljubljivanja s raznim umacima kojih će ta dva dana u Žminju biti velik broj. Upravo ćete na Festivalu pašte moći saznati neke novitete ili tajne vrhunskih majstora, a možda samo dobijete novu ideju koju ćete zavoljeti i uzeti sa sobom te koristiti u domaćoj kužini. Tijekom manifestacije u promociju autohtone pašte uključit će se i lokalni ugostiteljski objekti koji će tjedan dana pred samu manifestaciju nuditi prigodne menije po povoljnim cijenama.

Na Festivalu će biti mnogo zabavnih trenutaka, igranonica i radionica na temu pašte za djecu te u večernjim satima, u petak koncert jazz glazbe, a u subotu nastup etno benda Ščike, javlja Grad Pula.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju