Cronut, cruffin i duffin poznate su slastice koje su nastale kombiniranjem različitih pekarskih proizvoda, a nova poslastica kojom je Bagel & Lobster Barr u Zagrebu obogatio svoju ponudu naziva se brafna. Iz radionice Marina Medaka stigao je hibrid bagelsa i krafne.
Hrskavo izvana, meko iznutra bagels pecivo slasnu koricu duguje kratkom kuhanju u vrućoj vodi; zbog toga je toliko i omiljeno u rodnoj Poljskoj, a osobito ga vole i u New Yorku. Osim po karakterističnom tijestu, pecivo je prepoznatljivo i po rupi u sredini.
Brafne - 4 (Foto: PR)
Tako u Jurišićevoj možete kušati: peanut butter & jelly brafne punjene namazom od kikirikija i pekmezom od borovnica s glazurom od čokolade i kikirikija; lemon curd & pistachio brafne s kremom od limuna prekrivene glazurom od pistacija s komadićima meringe i ušećerenom koricom naranče. White chocolate & caramel brafne punjene su karamelom, đumbirom i kikirikijem, a prekrivene bijelom čokoladom, tahini pastom te sjemenkama crnog i bijelog sezama.