Kako se ponuda krstarenja širi iz dana u dan, automatski je sve raznolikija, jer ide u smjeru zadovoljavanja potreba svakog gosta. Tako vam se danas pružaju kruzeri raznih veličina, na njima se nude nebrojene aktivnosti, izleti – ma sve što možete zamisliti.

Također, u posljednje vrijeme neke su kompanije na određene tipove putovanja zabranile pristup djeci, a sve u cilju boljeg odmora za svoje goste. „Putovanja kruzerom na koja mogu ići samo odrasli pojavila su se u posljednjih nekoliko godina, s tim da je taj trend naročito izražen kod novih kompanija“, objašnjava Colleen McDaniel, urednica najpoznatije stranice koja se bavi kruzerima Cruise Critic.

Symphony of the seas - 9 Symphony of the seas - 9 (Foto: Getty Images)

Poznate kompanije kao što su Carnival i Royal Caribbean oduvijek na brodovima imaju dijelove kojima mogu pristupiti samo punoljetni jer krstarenja zamišljaju kao odmor za cijelu obitelj.

Ipak, kompanija Viking odlučila se za daljnji korak, pa je tako nedavano donijela pravilnik kako svi koji se ukrcavaju na njihove brodove u trenutku ukrcaja moraju imati minimalno 18 godina. „Viking je uvijek nudio najviše starijima od 50 i u tome smo najbolji. Zbog fleksibilnosti smo ponudili i obiteljske pakete, ali veliki broj gostiju nam je rekao kako izuzetno cijene okruženje i odmor koji mogu provoditi daleko od djece“, objašnjavaju iz kompanije svoje razloge.

Bilo kako bilo, ovo je odluka koju svi ne prihvaćaju lako, jer se neki s pravom bune kako djeca nisu u ravnopravnom položaju. Ipak, i ovdje postoji mogućnost izbora, pa ako je vaš uvjet da na put vodite i klince, fokusirajte se na aranžmane neke druge kompanije, a Viking zaboravite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju