Za Dinaru Kasko vjerojatno niste čuli, ali ste sigurno vidjeli njene prepoznatljive slastice u geometrijskim oblicima.

Dinara ima svega 28 godina i slastičarka je iz Ukrajine. Zapravo, ona je puno više od toga. Dinara je peći kolače započela kao i svaka druga žena. No, uskoro je to postala njena strast.

Unatoč tome, završila je arhitekturu i dizajn, a nakon studija radila je u struci, kao arhitekt-dizajner. Iako joj se sviđalo raditi kao arhitekt, prevagnula je strast prema slasticama i bacila se na posao. Odlučila je ubaciti nešto novo u svijest kolača i svi bi se složili da je u tome uspjela.

Izgled kod slastica, smatra Dinara, bitan je kao i okus. A nju u stvaranju neobičnih slatkih skulptura najviše privlače kocke, trokuti i sfere. Voli oštre i ravne linije, crnu, crvenu i bijelu boju u kojima ćete često vidjeti njene torte i kolače. Za svoja mala remek-djela sama osmišljava i printa 3D kalupe, a njih, skupa s receptima, prodaje.

Jedan od novijih djela je i torta napravljena za prezentaciju nove, ružičaste čokolade Ruby. Cilj joj je bio stvoriti set elemenata koji zajedno čine jednu kompoziciju. Dobila je algoritamski modeliranu tortu koja se sastojala od 81 pojedinačne tortice, svake jedinstvene oblikom. A i sadržajem. Punjenje je sadržavalo mousse od čokolade Rubi i meringe, ganache od čokolade te confit od bobičastog voća. Tijesto je također bilo s novom čokoladom i kupinama.

Više o njoj i njenim djelima možete vidjeti na službenoj stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju