Ukoliko otputujete u ove zemlje, kao žene bi se trebale osjećate i više nego sigurno. Analiza je to koju je objavila konzultantska tvrtka New World Wealth, a prvih 10 zemalja zastupaju čak 4 kontinenta.

Kako prenosi Business Insider, najsigurnija zemlja na svijetu za žene je Australija. Izvješće navodi kako je sigurnost žena jedan od najboljih načina za procjenjivanje dugoročnog rasta bogatstva zemlje – ili pojednostavljeno, rast bogatstva potaknut je jakim razinama sigurnosti žena u nekoj zemlji.Tako primjerice, najsigurnija zemlja za žene, Australija, u zadnjih 10 godina bilježi porast bogatstva za ogromnih 83 posto. Ipak, u istraživanje nije samo uključeno bogatstvo neke države, već i drugi pokazatelji. Najvažnije pitanje prilikom ovog istraživanja bilo je koliki je postotak žena bio žrtvama ozbiljnog napada, pri čemu se pokazalo kako je u „Land down under“ zabilježen najmanji broj napada.

Pokazalo se također kako zemlje koje postaju bogatije, poput Šri Lanke i Mauricijusa, također oivećavaju sigurnost žena, tako da, jednostavno možemo zaključiti, ukoliko želite bogato društvo, pazite na sigurnost žena.Što se tiče druge strane medalje, najnesigurnije države za nježniji spol u 2017. godini bile su Somalija, Sudan, Irak i Sirija.

Najsigurnije zemlje svijeta za žene u prošloj godini:

1. Australija
2. Malta
3. Island
4. Novi Zeland
5. Kanada
6. Poljska
7. Monako
8. Izrael
9. SAD
10. Južna Koreja