Ljeto je reklo svoje i odlučilo prepustiti mjesto jeseni. Zelenilo će zamijeniti vesele jesenske boje, a priroda će polako tonuti u zimski san. No, prije nego zaspi, red je da se oda počast darovima i mukotrpnom ljetnom radu.

Ove godine, drugi put za redom, grad Čakovec organizira manifestaciju 'Jesenska rapsodija u Čakovcu'. Dvodnevno događanje svoje će zbivanje smjestiti u sam centar grada, kojeg će preplaviti šarene boje jeseni i plodovi s polja. Tko će petak i subota, 23. i 24. rujna Čakovec preplaviti mirisi jeseni, jesenskih kultura, ukusne zimnice i ostale delicije.

Više od trideset izlagača uveličat će Jesensku rapsodiju, a starinski jesenski sajam, koji će biti postavljen na Franjevačkom trgu, bar na dva dana grad Čakovec, i njegove posjetitelje, podsjetit će na to 'kak su živeli naši stari'. Tijekom dva dana u strogom centru grada odvijat će se prezentacije starih običaja srodnih jeseni, a svi će posjetitelji moći naučiti kako se priprema zimnica i koja su tradicionalna jesenska jela Međimurja.

Bogata ponuda hrane i razna događanja dovoljan su razlog da subotu ili petak, 23. i 24. rujna, posjetite grad Čakovec i doživite ga u novom izdanju. Dođite i ispratite ljeto uz mirise i okuse jeseni.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju