„Istarski poluotok je poput srcolikog privjeska prebačenog preko Jadrana s valovitim brežuljcima, plodnim dolinama i srednjovjekovnim gradićima“, piše novinar Daniel Sanderson za britanski magazin Daily Mail nakon što je proveo obiteljski odmor s djecom i prijateljima u Lijepoj Našoj. 

Vrhunac zabave doživjeli su u Istralandia Aquaparku, koji je „neosporno jedan od pet najboljih vodenih parkova u Europi“. Oduševila ga je i kamena vila u Žužićima (Višnjan) koja ima sve što je potrebno za uživanje i zabavu cijele obitelji.

„Iako je odmor u vili prekrasan, obiteljski odmor nije potpun bez izleta na plažu. No u Hrvatskoj to znači da ćete staviti ručnik na betonsku ploču okruženu vodom. Hrvatska obala s tirkiznim morem zapanjujuća je i na razglednicama izgleda poput Kariba, ali more koje nježno oplakuje bijeli pijesak nećete ondje naći. Rekli su nam da je na dvadesetak minuta od vile velika plaža.

Poreč - 2 Poreč - 2 (Foto: Getty Images)

Poreč je živopisno ljetovalište s cool barovima na plaži i restoranima, ali spakirajte japanke jer su plaže stjenovite i pune ljudi. Možda zbog nedostatka pijeska Hrvati ulažu puno u sadržaje za djecu poput vodenih parkova“, piše za Daily Mail
Daniel Sanderson, koji u tekstu ističe i ljepote raskošnih opatijskih kuća i građevina te dizajnerskih trgovina koji odišu šarmom francuske rivijere.

„Pješčane plaže ovdje su rijetkost. Betonska obala ukrašena je ležaljkama za plažu, ali voda je iznad glave čim se u nju uđe – nema postepenog povećavanja dubine“, zaključuje Daniel Sanderson.

Provedite savršena 3 mjeseca u Italiji za 0 kuna Basilicata - 1 Basilicata - 2 Basilicata - 3 +1 Basilicata - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju