Zaboravite glumce, ovi hoteli su dovoljno upečatljivi i poznati, da kad ih vidite na slikama, često kažete 'aha, to je hotel iz onog filma'. Nakon što su svojevremeno zapeli za oko holivudskim producentima, neka sad zapnu i vama, pa nanese li vas put u gradove u kojima se nalaze, priuštite si noćenje.

Plaza, New York

Slavna njujorška Plaza ugostila je brojne poznate filmove, a njena je 'karijera' započela 1959. u sjajnom Hitchcockovom špijunskom trileru 'Sjever sjeverozapad'. Nakon 'Sjevera' ovdje su još snimani 'Almost Famous', 'Bosonogi u parku', 'Crocodile Dundee', i kao zadnji 'Veliki Gatsby'. Ipak, vjerujemo da je većini ovaj hotel najpoznatiji po filmu 'Sam u kući 2', u kojem se ponovno izgubio popularni malac Kevin McAllister (Macaulay Culkin).

Park Hyatt, Tokyo

Radnja Oscarom nagrađenog i hvaljenog filma 'Izgubljeni u prijevodu', odvija se upravo u ovom hotelu, te su u njemu Scarlett Johansson i Bill Murray vodili dugačke razgovore. Hotel je jedan od najboljih u gradu, ali vam za noćenje u njemu treba i dosta novaca, ipak se radi o 'gajbi' od pet zvjezdica.

The Timberline Lodge, Oregon

'Here's Johnny!!!', kultni je uzvik Jacka Nicholsona u filmu 'Isijavanje' snimljenom prema romanu Stephena Kinga. Pa ako ste zaljubljeni u ovaj film i stignete u Oregon, znate gdje je vam je najbolje odsjesti. Vrlo vjerojatno ćete potražiti sobu 217, koja je prema romanu, najukletija…

One & Only Ocean Club Resort, Bahami

Ajde, bar na par dana u životu svatko zaslužuje živjeti kao James Bond. E pa, u ovom bahamskom resortu odmarao se Daniel Craig u 'Casino Royale', a upravo je moguće iznajmiti i vilu u kojoj je boravio. Jedini problem je, nažalost, paprena cijena.

Beverly Wilshire, Los Angeles

Unatoč činjenici da su u ovom hotelu noćili Elvis, Mick Jagger, Elton John, hotel je slavan tek postao kad se pojavio u filmu koji je Juliu Roberts vinuo u zvijezde, 'Lijepoj ženi'. Upravo su ovdje romansu započeli Vivian i Edward (Richard Gere), a ako imate jako mnogo novaca možete se i vi okupati u onoj kadi, koja se nalazi u predsjedničkom apartmanu.

The Hotel del Coronado, San Diego

'Neki to vole vruće' Billyja Wildera, za mnoge je vjerojatno najbolja komedija svih vremena. Snimljen je 1959., u njemu briljira Marylin Monroe, a i ovdje slavne sobe čekaju na vas.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju