Debbie Wingham je britanska dizajnerica i slastičarka koja peče slastice za odabrani krug najbogatijih ljudi na svijetu. U njezinoj ponudi nalazi se sve od finih torti ukrašenih dijamantima do čokoladnih uskršnjih jaja u kojima se nalaze ključevi luksuznih automobila.

Zavidnu listu klijenata stekla je nakon što je za jednog arapsku obitelj ispekla tortu koja je bila ukrašena s dijamantima koje su isti darovali svojoj kćeri, a ukupna vrijenost slastice iznosila je nevjerojatnih 48.5 milijuna britanskih funti.

U posljednje vrijeme pažnju privlači ručno rađenim čokoladnim jajima koje stoje u prosjeku “tek” oko 3500 kuna, ali koji dolaze s posebnim iznenađenjem poput Cartierovih dijamantnih naušnica ili ključeva novog Mercedesa. Jaja se, dakako, rade po posebnoj narudžbi, a u nju se stavljaju predmeti po želji klijenata.

Debbie Wingham s jestivom kreacijom od 2 milijuna kuna Debbie Wingham s jestivom kreacijom od 2 milijuna kuna (Foto: Profimedia.hr)

Najveće iznenađenje svojoj je ljubavi priuštio jedan sramežljivi bogataš koji je od Debbie Wingham naručio posebno čokoladno jaje postavljeno na model kočije s konjima napravljenima od 24 karatnog zlata, a čija je sveukupna vrijednost premašivala 2 milijuna kuna. Dakako, u tu cijenu nije bila uključena cijena dijamantnog zaručničkog prstena koja se skrivala u unutrašnjosti čokoladnog jaja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju