Madonna di Campiglio diskretan je i elegantan gradić koji se ugnijezdio na 1550 metara nadmorske visine u dolini između Brenta Dolomita i ledenjaka Adamello i Presanella. Danas je Madonna di Campiglio najposjećenije talijansko skijalište, ali i jedan od najvažnijih skijaških resorta u Alpama.

Skijalište Madonna di Campiglio poznato je po visokom standardu, međutim ako samo malo skrenete izvan grada naći ćete uobičajenu Italiju, jezera, potoke i doline prepune sela i pastirskih skloništa. Pedeset tisuća hektara nacionalnog parka Adamello-Brenta, zajedno sa 450 kilometara planinskih staza nude savršenu priliku za one koji su željni šetnji i vožnje biciklima kroz hladne šume.

Šarolikost okolnih planina znači samo jednu stvar, a to je da u zimi možete skijati na širokom spektru staza koje su prilagođene svim vrstama skijaša, i ono najvažnije, barem za nas Balkance, možete se uputiti iz centra grada i vratiti se natrag, bez da ste skinuli skije.

Danas se skijalište može pohvaliti s 57 žičara i čak 150 kilometara skijaških staza, s kapacitetom od 31 tisuću ljudi po satu, 50 tisuća četvornih metara snježnog parka, 40 kilometara staza za nordijsko skijanje.

Madonna di Campiglio poznato je kao prvo skijalište u Alpama koje se istaknulo kao zimska skijaška destinacija, a svoju slavu isto tako duguje i sportskim događajima svjetske klase. Prvi među najvećima zasigurno je specijalni slalom Svjetskog kupa '3Tre' koji se svake godine održava na stazama planine Canalone Miramonti. Cinque Laghi, Pradalago, Groste i Spinale samo su neka od skijaških područja koja su jako cijenjena među posjetiteljima iz cijelog svijeta. Na njima možete uživati u super brzim i modernim žičarama, koje su međusobno spojena tako da možete bez problema 'skakati' od jedne staze do druge.

Nakon cjelodnevne zabave na snijegu Madonna di Campiglio nudi i pregršt zabave nakon što se spusti mrak. Široki izbor restorana koji nude večere u planinskim kućama ili noć provedena u klubu, zabava koju oni mlađi teško mogu ignorirati.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju