U Obrtnički dom se još od sedamdesetih navraćalo na špek fileke ili rajžlec, češnjovke, vajngulaš i štrukle. Bilo za gablec ili obiteljski ručak na „Mažurancu“ u zgradi Udruženja obrtnika grada Zagreba uvijek je bilo „nekaj fino“ za pojesti. Njeguje se tradicionalna kontinentalna kuhinja, ali svoje mjesto imaju i dalmatinska jela, kao i ostali specijaliteti iz Lijepe Naše.

Mic po mic Obrtnički dom se modernizirao i kupio talijansku peć za pizzu te obogatila jelovnik za sve one koji bi između kotleta na samoborski, fiša i smuđa odabrali nešto manje tradicionalno.

Jameson burger Jameson burger

Obrtnički dom stiže i na dugo očekivani Zagreb Burger Festival koji je u tri godine postao najposjećenije hrvatsko street food događanje. Lani je zabilježeno oko 170.000 posjetitelja, a ove se godine, do 23. rujna, očekuje još veći broj burgeroljubaca.

Obrtnički dom prepoznat ćete pod imenom Cellar grill, a ponuda im zvuči obećavajuće. Burger od junetine s Jameson umakom „podebljat će“ s 4 vrste topljenog sira, prženim lukom u kajenskom papru i povrćem. Irski viski koji karakterizira pikantni okus dobiven odležavanjem u hrastovim bačvama mogao bi biti sjajan začin „uglađenog“ Jameson burgera.

Burger s tartufima Burger s tartufima (Foto: PR)

> 18 majstora burgera stiže na omiljeni zagrebački festival

Cellar grill priprema i burgere s kremom od crnog ili bijelog tartufa. Za klasičare tu je i burger od otkoštenog pilećeg zabatka dvije vrste umaka, mrkvom, celerom, kupusom i zelenom salatom. 

Zagreb Burger Festival počinje 13. rujna, a osim na Facebooku novosti pratite i na službenim Facebook stranicama Zagreb Burger Festivala.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju