U Obrtnički dom se još od sedamdesetih navraćalo na špek fileke ili rajžlec, češnjovke, vajngulaš i štrukle. Bilo za gablec ili obiteljski ručak na „Mažurancu“ u zgradi Udruženja obrtnika grada Zagreba uvijek je bilo „nekaj fino“ za pojesti. Njeguje se tradicionalna kontinentalna kuhinja, ali svoje mjesto imaju i dalmatinska jela, kao i ostali specijaliteti iz Lijepe Naše.
Mic po mic Obrtnički dom se modernizirao i kupio talijansku peć za pizzu te obogatila jelovnik za sve one koji bi između kotleta na samoborski, fiša i smuđa odabrali nešto manje tradicionalno.
Jameson burger
Obrtnički dom stiže i na dugo očekivani Zagreb Burger Festival koji je u tri godine postao najposjećenije hrvatsko street food događanje. Lani je zabilježeno oko 170.000 posjetitelja, a ove se godine, do 23. rujna, očekuje još veći broj burgeroljubaca.
Obrtnički dom prepoznat ćete pod imenom Cellar grill, a ponuda im zvuči obećavajuće. Burger od junetine s Jameson umakom „podebljat će“ s 4 vrste topljenog sira, prženim lukom u kajenskom papru i povrćem. Irski viski koji karakterizira pikantni okus dobiven odležavanjem u hrastovim bačvama mogao bi biti sjajan začin „uglađenog“ Jameson burgera.
Burger s tartufima (Foto: PR)
> 18 majstora burgera stiže na omiljeni zagrebački festival
Cellar grill priprema i burgere s kremom od crnog ili bijelog tartufa. Za klasičare tu je i burger od otkoštenog pilećeg zabatka dvije vrste umaka, mrkvom, celerom, kupusom i zelenom salatom.
Zagreb Burger Festival počinje 13. rujna, a osim na Facebooku novosti pratite i na službenim Facebook stranicama Zagreb Burger Festivala.