Francuska tvrtka Iguana izbacila je na tržište nesvakidašnje luksuzno plovilo koje se po rijekama, jezerima i morima može kretati brzinom i do 40 čvorova. Kad se približite obali, pritisnete gumb, a brod se pretvara u amfibijsko vozilo kojim se možete kretati i po obali te parkirati na nekom simpatičnom mjestu na plaži.

Točnije, pokrećete mehanizam nalik na tenkovsku gusjenicu koja je napravljena od aluminija i nehrđajućeg čelika te jamči jednostavno kretanje po bilo kojoj površini. Proizvođači tvrde da s Iguana Commuterom možete otići uistinu bilo kamo.

Ovo amfibijsko vozilo dugačko je 9,2 metara, a široko 3,12 metara. Ima benzinski motor, ali i električni generator. Njime upravljate preko touch-screena, a na raspolaganju vam je i pomični krov koji možete podizati i spuštati uz pomoć iPhonea. Brod s tenkovskom gusjenicom Brod s tenkovskom gusjenicom (Foto: Profimedia.hr)

Vozilo je dostupno u dvije varijante: Commuter Limo obuhvaća šest sjedala od memorijske pjene za ugodnu plovidbu i u oštrim vremenskim uvjetima, dok Commuter Sport uključuje malu kabinu, ležaj, prostor za odmor i hladnjak, pa na njemu možete boraviti cijeli dan.

Ovi luksuzni brodovi imaju visokotehnološke karakteristike, pa osim standardnog sustava za navođenje na raspolaganju imate i podvodne kamere te integrirani zvučni sustav.

Kako izgleda Iguana Commuter, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju