Slavni glumac Marlon Brando u svojim je memoarima ovo mjesto opisao riječima: „Tirkizna, tamno plava, svijetlo plava, indigo plava, kobalt plava, kraljevsko plava… nema te nijanse plave boje koju ovo rajsko mjesto nema. Pravi melem za dušu i tijelo.“ Teško je bilo pronaći riječi kojima bi opisao očaravajuće boje lagune u samom srcu njegovog privatnog atola.

Kupnja ovog koraljnog otoka glumca je stajala 200.000 dolara, a njegova namjera je bila da sačuva netaknutu prirodnu ljepotu. Brando je ovo rajsko mjesto koristio kako bi pobjegao od bojnih polja Holivuda i opustio se u miru i tišini koju mu je pružala ovdašnja netaknuta priroda.

Danas, nakon dugih pregovora, ovaj se atol pretvara u ekskluzivno odmaralište za onih par bogatih sretnika koji si to mogu priuštiti. Do atola moguće je doći samo helikopterom ili privatnim avionom u posjedu resorta. Resort je sam po sebi samoodrživ i neovisan o vanjskom doticaju energije. Energiju omogućava 4000 solarnih panela, a klima-uređaji se hlade preko pumpe koja iz dubine od 900 metara dovodi slatku vodu.

Na samoj obali nalazi se 35 super luksuznih vila od ebanovine, a svaka od njih ima svoj privatni bazen. Duboko između kokosovih palmi sakriven je najmoderniji spa centar okružen savršeno formiranim zen vrtom. Večera se poslužuje na samoj plaži, u vili, ili u jednom od 3 ekskluzivna restorana.

„Brando resort“ nije osmišljen kao mjesto za ludu zabavu, nego za opuštanje i uživanje u suncu, moru i prekrasnoj prirodi. Svaki gost dobiva na korištenje vlastiti bicikl, a strogo je zabranjeno korištenje vozila na motorni pogon - ovdje nema jet skija, skutera ili kojekakvih motora. Sve je podređeno tišini, miru, i najvažnije - očuvanju okoliša.

Brando je tek jedan dragulj u prstenu Francuske Polinezije koja se prostire na 117 otoka raspršenih po oceanskom pokrivaču veličine Europe, dodatak koji će turističku ponudu ovog dijela svijeta podignuti na novu razinu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju