Nakon što se oduševite receptom za drvca, još Barbarinih jela i priča potražite na njenom blogu Foodiona, YouTube kanalu ili na Facebook stranici.

Božićna drvca od lisnatog tijesta

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
100 g pesto umaka
3 žlice nutelle
1 žumanjak
sezam


Priprema:

1. Upalite pećnicu na 180°C.

2. Lisnato tijesto razvaljate na 4 jednaka dijela.

3. Jedan list premažite Nutellom, a drugi pestom.

4. Zatim svaki list prekopite s ostala 2 lista i prebacite u kalup s papirom za pečenje.

5. Izrežite oblik bora i grane. Zatim svaku granu "zavinite" 2 puta.

6. Drvca premažite žumanjkom, a slano drvce (s pestom) pospite i sa sezamom.

7. Pecite jedno po jedno na 180° oko 20-ak minuta.