1. Milijunaška votka - 23 milijuna kuna po boci

Billionaire Vodka je ime luksuznog brenda najskuplje votke na svijetu iza koje stoji tvrtka Billionaire Media Group. U procesu proizvodnje ova skupa tekućina prolazi tri stupnja destilizacije, a u koju je uključeno i drago kamenje.

Vrhunska tekućina potom se toči u kristalne boce koje je dizajnirao Leon Verres, i preko grlića boce napravljenih od dijamanata. Svaka boca osobno se uručuje vlasniku u bilo koji kutak svijeta zahvaljujući tvrtkinoj floti zrakoplova i luksuznih jahti.

2. Russo-Baltigue votka – 8.100,000,00 kuna po boci
Ova je specijalna vrsta vrhunske votke napravljena od strane proizvođača automobila Dartz u obliku grijača za jedan od njihovih najpoznatijih modela limenih ljubimaca.

Proizvodnju votke financirala je jedna kazahstanska obitelj kako bi proslavila otvorenje iste tvornice u svojoj zemlji. Boca je jedinstvena, nije namijenjena ispijanju već ima funkciju umjetničkog djela: ukrašena je bijelim i žutim zlatom, a sadrži i ruskog orla optočenog dijamantima.3. Diva votka – 6 milijuna kuna po boci

Škotska tvrtka Blackwood Destillers proizvela je 'najglamurozniju' votku na svijetu po imenu Diva. Astronomska cifra objašnjena je neobičnim procesom trostruke destilacije alkohola koji uključuje rafiniranje uz pomoć dragog kamenja. Za razliku od njenih konkurentica, boca je vrlo suzdržana i elegantna, te sadrži tek nekolicinu kristalića Swarovski.

4. Imperial Collection – 57 tisuća kuna po boci i jaju
Ruska robna marka ekskluzivne vodke oduševila je ljubitelje lijepih umjetnosti. Prije nekoliko godina, naime, proizvela je vrhunsku votku od raži i pšenice koju je položila u bocu od venecijskog stakla, a potom su je stavili u jajoliku luksuznu ambalažu od 24-karatnog zlata nalik na Fabergeova jaja.

5. Belvedere 'Belver Bears' – 43 tisuće kuna po boci

DJ Jean Roch je 2011. dizajnirao votku za super-premium brend Belvedere iz Poljske po imenu Belver Bears. Specijalna edicija žestokog pića bila je pakirana u neobičnu plavu bocu u obliku slatkog medvjedića, a prodavala se samo na ekskluzivnim mjestima po Francuskoj.6. Oval Votka – 41 tisuća kuna po boci
Swarovski je sudjelovao i u izradi ambalaže za austrijski brend votke Oval koja se 2008. ekskluzivno prodavala samo po londonskim noćnim klubovima i uz pompoznu cijenu. Ovo neobično izdanje uključivalo je romboidnu bocu ukrašenu sa 7000 kristalića, a njen sastavni dio bio je i rotirajući LCD ekran po imenu Glorifier.

7. Iordanov Decandence – 25 tisuća kuna

Njemački brend Iordanov u ožujku 2011. proizveo je posebnu ediciju votki po imenu Decadence (dekadencija) s različitim okusima poput grejpa, naranče i brusnica. Mega cijena votke opravdana je s čak 8000 kristalića Swarovski koje ukrašavaju ove raznobojne boce.

8. Elit by Stolichnaya The New Zealand edicija – 18.000 kuna po boci
Ruski brend Stolichnaya prošle je godine izbacio na tržište posebnu ediciju votki od 3000 boca proizvedenih s najčišćom vodom s Novog Zelanda uoči svjetske izložbe ovoga pića u Cannesu.

9. Alize – 12 tisuća kuna po boci
Poznati proizvođač konjaka – Alize, još je 2007. izbacio na tržište kombinaciju francuske votke, konjaka, rosea, soka od jagode, passion fruita i ličija. Visoku cijenu proizvoda opravdali su tako što su bocu, kreiranu za Dan zaljubljenih ukrasili bijelim i rozim kristalima Swarovski.

10. Absolut Crystal – 6000 kuna po boci
Švedski brend votki s vremena na vrijeme voli lansirati ograničenu seriju boca namijenjenih samo za istinske štovatelje ovog alkohola. Absolut Crystal iz 2010. obuhvaćao je 800 numeriranih boca votke koje su dizajnirali Skogsberg & Smart, a koje su napravljene od ručno puhanog stakla. Godinu dana kasnije ista tvrtka počastila nas je specijalnom edicijom Absolut Black Pinstripe Crystal koja je stajala petstotinjak kuna više po boci.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju