Nekadašnji Genscher, splitski kafić koji je otvoren 1991. na Obali Lazareta i nazvan prema njemačkom ministru vanjskih poslova koji se zalagao za međunarodno priznanje Hrvatske - danas je Bocca Gin Bar u Turističkoj palači. Vremena su se promijenila, kao i vizura grada, a umjesto naziva koji nacionalnost stavljaju u prvi plan, barovi i restorani nose zaigranija imena. Bocca (usta) sugeriraju da se radi o baru gdje se kušaju fine stvari, ali nazvan je u čast Boca Juniorsima s kojima je Diego Maradona osvojio naslov prvaka Argentine.

Pogled na rivu Pogled na rivu (Foto: NB)

Da nije sve onako kako se čini na prvu, potvrđuje i interijer za koji je zaslužan arhitekt Ante Svarčić, jedan od autora projekta Split 3. Kako nam priča vlasnik, Svarčiću nije trebalo ni pola sata da uvidi kako će izvući najbolje iz prostora. Kaljeno staklo, ruža vjetrova i umjetnička djela na zidovima tek su dio priče.

Zalazak sunca Zalazak sunca (Foto: NB)

Svarčić je odlučio da će u svakom dijelu lokala biti sveti Frane i smjestio je ogledalo koje proširuje perspektivu nasuprot crkvi koja se zrcali iz svakog kuta Bocce. Pogled s terase puca i na zvonik katedrale sv. Duje. Dva sveca zaštitnika i veličanstveni zalasci sunca jamče "božanstveni“ ugođaj, a tome pridonosi i opširna karta džin-tonika, koktela te poneki mali zalogaj kad padne šećer.

3 recepta za džin-tonik Bocca Gin Bara uz koja ćete lakše preživjeti ljetne vrućine

Džin-tonik Džin-tonik (Foto: NB)

Ružom vjetrova odaje se počast moreplovcima i svima onima kojima bez mora nema života, kao i bijelim pićima koja vraćaju snagu. Konobar vješto kombinira 20-30 vrsta džinova koji se miksaju s različitim tonicima i mirisnim cimetom, hibiskusom, ružičastim paprom i drugim dodacima koji pršte mirisnom aromom.

> 6 splitskih restorana koje vrijedi posjetiti

Ujutro se dolazi na doručak – smoothie, voćnu salatu, kroasan ili neki drugi mali zalogaj uz jednu od petnaestak vrsta kava, a navečer zabavlja uz DJ-eve, koktele po sniženim cijenama ili Aperol s pogledom na more.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju