Crna je nova ružičasta, barem kada je o sladoledima riječ. 'Coconut Ash', u prijevodu 'Kokosov pepeo', ne nosi to ime uzalud; napravljen je od karbonizirane kokosove ljuske i svih drugih blagodati ovog tropskog oraha; njegovog brašna, mlijeka i vrhnja. 'Izum' njujorške slastičarnice slovi kao odlično detoksikacijsko sredstvo. Zbog svoje neobične boje zaokupio je pažnju mnogih i preplavio Instagram fotografijama obožavatelja koji njegov okus uspoređuju sa sladoledom od vanilije.

Iako smo u sladoledarskim škrinjama navikli gledati vesele, pastelne boje sladoleda čini se da je omiljenu ljetnu slasticu obuzela mračna strana Sile. No šalu na stranu, iako ovaj sladoled izgleda kao da ga je osmislio sam Darth Vader, za njega je zaslužna njujorška slastičarnica Morgenstern's Finest Ice Cream. Nasumičnim pogađanjem vjerojatno bi prvo spomenuli sipino crnilo ili pak sladić kao glavni sastojak ovog sladoleda crnog kao ugljen, no upravo ugljen odnosno ostaci spaljene kokosove kore daje jaku crnu boju ovom sladoledu. Ništa od ovog ploda ne baca se kada je riječ o sladoledu 'Coconut Ash'. Kokosovom ugljenu dodaje se kokosovo brašno, mlijeko i vrhnje kako bi se stvorio kremasti, pomalo zastrašujući, užitak.

 

A photo posted by NYC DroolWorthy Food (@droolnyc) on

Ovaj sladoled postao je popularan i zbog njegovog navodnog detoksicirajućeg učinka odnosno usporedbe s aktivnim ugljenom koji izvlači otrove iz tijela. Mnogima je upravo to izgovor da se 'ubijaju' u njemu iako nije baš jeftin. Ako se slučajno nađete u New Yorku poveću, 'darežljivu' kuglicu, kako kažu na Instagramu, platit ćete čak 50 kuna. Kreativne fotografije s ovim posljednjim čudom među slasticama prate i mnogi savjeti, od toga da vam 'usta pretvara u crnu rupu', kako od njega crne zubi i jezik do toga da se brzo otapa, a okus ne oduševljava pretjerano, poput obične vanilije je.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju