Ova biciklijada, zabavno-rekreativnog karaktera, namijenjena turistima i rekreativcima, spaja cikloturizam s ostalom ponudom na otoku, a održat će se u zajedničkoj organizaciji svih lokalnih turističkih zajednica na otoku Korčuli i udruge za kulturu stola G.E.T.

Sudionici će u tri dana imati prilike upoznati kulturu, povijest, prirodne ljepote i eno-gastro ponudu jednog od najljepših otoka na svijetu. Rute koje vode od Vela Luke, preko Blata i Smokvice, do grada Korčule i Lumbarde, uključuju korčulanska vina, maslinova ulja, ekološki med i druge ekološke proizvode i suvenire te, naravno, gastro ponudu konoba i OPG-a.Kotizacija za sudionike je simbolična, moguće je sudjelovati na svim ili samo nekim rutama, a korčulanski hoteli su sudionicima ponudili povoljniji smještaj, uz dodatne popuste onima koji odluče ostati na otoku koji dan dulje.

Pretprijave su moguće preko web stranice te u uredima korčulanskih turističkih zajednica, isto kao i dobivanje informacija, a prijaviti se možete i na startnim lokacijama. Uz pravovremenu najavu, bit će moguće i unajmiti bicikl.

Opis ruta pojedinih ruta s popisom kontrolnih točki pronađite ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju