Sastojci za čokoladnu tortu s lješnjacima:

4 jaja
1 šalica smeđeg šećera
0,5 šalice prosenog brašna
200 g mljevenih lješnjaka
0,5 šalice sirovog kakaa
1 naranča
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
1 jabuka

Krema:

200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje


> Snickers cheesecake: Recept kojemu je najteži korak pripreme - čekanje da se ohladi!


Priprema: 

1. Upalite pećnicu na 180°C.

2. U posudi mikserom pjenasto umutite jaja i smeđi šećer.

3. Nastavite redom umiksavati brašno, mljevene lješnjake, kakao, svježe naribanu koricu naranče, kiselo vrhnje i prašak za pecivo.

4. Kada ste dobili jednoličnu smjesu, ručno lopaticom umiješajte sitno naribane jabuke i filete od naranče.

5. Gotovu smjesu prebacite u namašćen kalup za tortu čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva.

6. Pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkom vrhnju otopili čokoladu za kuhanje.

7. Tortu ohladite u hladnjaku i poslužite.

Za još inspiracije potražite Barbaru na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici ili YouTube kanalu. Uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju