Popularne ružne čizme agsice nose se već godinama, i što god mislili o njima, svi koji su ih jednom navukli kunu se kako ništa udobnije nikad nisu imali na nogama! Samim time agsice se nameću i kao idealna i udobna obuća za put, no australska aviokompanija Qantas ima nešto drukčije mišljenje o izgledu putnika koji se prije leta opuštaju u njihovu salonu.

Joanne Catherall, pjevačica engleskog benda The Human League, nedavno je ostala neugodno iznenađena kad joj osoblje Qantasa nije dozvolilo ulaz u poslovni salon (business lounge) na aerodromu u Melbourneu jer je nosila agsice. Naime, u aviokompaniji su smatrali kako je pjevačica time prekršila pravila odijevanja, pri čemu su čizme ocijenili "odjećom za spavanje“.

VIP salon VIP salon (Foto: Thinkstock/Guliver)

S obzirom da je pjevačica svoj problem izložila na Twitteru i zatražila odgovor aviokompanije, iz Qantasa su poručili kako u svojim poslovnim salonima zahtijevaju "casual“ odijevanje, a za provjeru izgleda posjetitelja zaduženo je njihovo osoblje. Tako su, između ostalog, naveli kako se u njihov lounge ne može ući bez cipela, u papučama, ali i u slavnim čizmama koje je Catherall nosila.

Mnogi su korisnici Twittera na ovo reagirali te objasnili kako agsice nikako ne mogu biti u kategoriji "papuča“ s obzirom na to da se već godinama nose svakodnevno u svim mogućim uvjetima. Ipak, iz Qantasa su i dalje neumoljivi, pa budete li sreće i dođete u priliku posjetiti njihov lounge, dobro pripazite što imate na sebi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju