Neobična struktura koja pluta usred rijeke Lule na skandinavskom sjeveru podsjeća na ogromnu trnovitu krunu. No, ne, nije riječ o neobičnoj skulpturi usred ničega već, zapravo, vrlo luksuznom hotelu Arctic Bath.

Arctic Bath - 2 Arctic Bath - 2 (Foto: Arctic Bath)

Ovo odmaralište imat će 6 soba od 25 kvadrata sa saunama, bazenom, sobama za spa tretmane, restoranom, barom i središnjom otvorenom kupkom. A do hotela gosti će moći doći drvenim šetalištem.

Osim što pažnju plijeni svojim izgledom, ali i ponudom, resort će ljeti plutati po švedskoj rijeci Lule, a zimi će ostati na mjestu, smješten u ledu u kojeg se rijeka zimi pretvori.

Arctic Bath - 3 Arctic Bath - 3 (Foto: Arctic Bath)

Vlasnici i arhitekti savjesno paze na okoliš, pa su tako pristupili i u gradnji novog projekta koji treba pružiti vrhunsko iskustvo svojim gostima. Arhitekt Bertil Harström koji je radio i na projektu Treehotel spojio je luksuz i prirodu, a inspiraciju pronalazi u divljini i predivnoj švedskoj prirodi. 

Arhitekti Bertil Harström i Johan Kauppi inspiraciju za neobičan izgled pronašli su u švedskoj povijesti. Naime, Švedska je bila poznata po prijevozu drvenih balvana, a prizor balvana koji bi se zapetljali i plutali rijekom nije bio neobičan.

Arctic Bath - 1 Arctic Bath - 1 (Foto: Arctic Bath)

Arctic Bath
smješten je u predjelu Harads u Švedskoj, a otvara se u prosincu ove godine. Cijena soba kreće od 540 eura na više.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju