Doći ranije na avion, pa čamiti par sati na aerodromu, zna biti vrlo dosadno. Tada se obično igrate mobitelom, a kad poželite surfati, dogodi se da ili nemate šifru, ili je ista, neispravna. I tad, umjesto surfajući bespućima Interneta, dosadu ubijete igricama ili promatranjem ljudi oko sebe.

Ista se stvar vjerojatno dogodila i Anilu Polatu, pa se čovjek uhvatio posla i kreirao mapu besplatnog interneta i Wi–Fi passworda, za sve aerodrome širom svijeta. Tako ćete u njegovoj mapi pronaći kako se spojiti na mrežu u Atlanti, ali i u Cape Townu.

Važno je reći kako se mapa stalno ažurira, a ne daje vam samo informaciju koji Wi –Fi password trebate ukucati na aerodromu, već koji kafići i restorani na aerodromima imaju besplatan net.
Zbog velikog uspjeha karte, Polat je otišao korak dalje, te odlučio napraviti aplikaciju WiFox, koju opisuje kao aplikaciju koja konstantno i na najbrži mogući način pruža informacije o passwordima i pristupu Internetu diljem svjetskih aerodroma. Putnici također mogu ocijeniti kvalitetu signala i Interneta.

Aplikacija se može nabaviti i za iOS i Android, a jednokratno ćete je platiti 1,99 dolara. Hm, čini nam se kako 12 kuna stvarno nije mnogo za ovako korisnu i zgodnu stvar.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju