Za razliku od slabe ponude od prije nekoliko godina, danas u Splitu stvarno nije problem pronaći dobar apartman, ali pronaći ovakav biser u centru grada teško da možete i u Splitu, a i u puno većim i turistički razvikanijim gradovima. Spoj povijesti i sadašnjosti, a "balkon" vam je doslovno Peristil!

Desiderata Studio Apartman smješten je u povijesnoj Palači Grisogono, koja se smjestila među stupovima glavnog trga Dioklecijanove palače. Na palači se vide razni stilovi od kasnoantičkog preko romaničkog, kasnogotičkog do renesansnog i baroknog. Iznimna kulturna vrijednost palače predstavljala je izazov kada se obitelj, u čijem je dugogodišnjem vlasništvu, odlučila ovaj stan 2013. godine renovirati i od nekadašnjeg obiteljskog doma napraviti apartman.

Na svaki detalj se moralo paziti, sve povijesne dijelove gradnje obnoviti i sačuvati pa tako danas apartmanom dominira prekrasni strop iz 13. stoljeća oslikan u gotičkom stilu. Pogled na zvonik Katedrale sv. Duje i Peristil te šušur splitskih ulica dodatni su plus ovog apartmana koji strancima, ali i domaćim gostima, otkriva pravi duh Mediterana i to na bajkovitoj lokaciji Dioklecijanovog glavnog trga. 

Komentari i ocjene na raznim stanicama, na kojima možete iznajmiti ovaj prekrasan apartman, dovoljno govore u prilog tome da su vlasnici napravili pravi posao i da gosti imaju sve što im je potrebno uz dodatak daška povijesti i dijela kulisa Peristila, odnosno "skrivenog"  Splita kakav je nekad davno bio, a kojeg i brojni Splićani nikada nisu vidjeli. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju