Sastojci za 6 osoba:
1 velika glavica zelene salate
3 žlice svježe naribanog parmezana
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice jabučnog octa
1 žlica nasjeckanog luka
2 mandarine
50 grama svježih šipkovih koštica
6 kriški hrskavog špeka
sol i papar

Priprema:
1. Glavna zvijezda jela je zelena salata, pa za pripremu ovog jela upotrijebite jednu ili više hrskavijih vrsta poput kristalke, endivije i zimske salate iceberg.

Salatu natrgajte na manje komade i posložite po tanjurima za posluživanje. Na zelene listove dodajte očišćenu mandarinu i šipak.

>> Savršeno i bez prljanja očistite šipak za 60 sekundi

2. U odvojenoj posudi pomiješajte ocat, ulje, sol i papar pa u ovom dresingu potopite svježi luk nasjeckan na sitne komadiće barem pola sata prije posluživanja, kako biste se riješili njegovog intenzivnog okusa.


3. U pećnici ispržite kriške špeka i natrgajte ih na manje komadiće te stavite u salatu. Dresingom nakapajte salatu, a cijelo jelo završite s malo svježeg naribanog parmezana. Dobar tek!

Bonus savjet:

Koristite li gorke vrste zelene salate i nešto kiselije mandarine, vjerojatno će vam nedostajati slatkoće u ovom jelu. U dresing tada možete dodati i malo meda, ili salati pridružiti komadiće svježeg voća, poput datulja ili grožđica.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju