Od njemačkog zakona o čistoći piva koji je štitio pivopije od loše kvalitete i okusa, do craft booma koji je nastupio posljednjih godina, Njemačka je sinonim za dobro pivo, kao i poligon za istraživanje remek-djela mikropivara. Stoga je otvorenje WunderBara nadomak Umjetničkog paviljona, u Šenoinoj ulici odlična vijest za Zagrepčane, kao i putnike namjernike.

Vlasnik bara Ivica Gelo i njegov tim predstavili su tekuće poslastice koje teku iz točionika, a Kristijan Tabet pobrinuo se za male zalogaje uz koje su kušači mogli lakše ispitati novitete.

Počasno mjesto na „pivskoj karti“ ima pivo Georga Rittmayera, vlasnika malog obiteljskog pogona koji broji oko 600 godina tradicije, a ne zaostaje ni Riegele, koja je proglašena pivovarom desetljeća u Njemačkoj. WunderBar u ponudi ima i pivo koje nastaje u pivovari Maisel, specijaliziranoj za pšenična piva.

Sa svojim pšeničnim pivom Maisel’s Weisse Original osvojila je zlato na World beer Awardu u Londonu. U igri je i Bayreuther Brauhaus iz Bayreutha, koji je prošle godine sa svojim Bayreuther Hell svijetlim lager pivom osvojio zlatnu medalju na International Craft Beer Awardu. Insel Brauerei s baltičkog otoka Rugen i Maisel@Friends, mikropivovara u sastavu grupacije Maisel, također su osvajale brojne nagrade.

WunderBar - 5 WunderBar - 5 (Foto: Julio Frangen)

Pivovare su uglavnom smještene na izvorima vode i strogo paze na sastojke u pivu: za klasična piva koja se rade po zakonu o čistoći piva iz 1516. godine (Reinheitsgebotu) hmelj i slad uzimaju s provjerenih domaćih lokaliteta, a kvasce uzgajaju u svojim pogonima već stoljećima.

Uz klasične njemačke stilove piva: Helles, Weizen i Keller, u ponudi su također danas popularni stilovi poput IPA (India Pale Ale), APA (American Pale Ale), Gose, Saison, Bitteri itd.

No osim piva, WunderBar je sjajno mjesto za kavu, bilo da navijate za espreso ili hladne ljetne poslastice. Vrhunska stopostotna arabica s prekrasnom kremom punom arome koju potpisuje Pržionica odličan je način da započnete jutro.

Moscow mule Hrana i piće Bolji od džin-tonika? Hit-piće s hrvatskih terasa koje se ispija iz bakrenih lončića

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju