Showcooking radionice, food market s jedinstvenom ponudom, predavanja i masterclassovi, poznati chefovi, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obilježit će ovogodišnji, najukusniji i najsadržajniji do sada, Weekend Food Festival od 19. do 21. travnja.

Rovinjska stara Tvornica duhana će tako ponovno biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u širokom smislu riječi, a najveća novost je da će dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Tako će se Weekend Food Festival ove godine usredotočiti na izazove s kojima se susreće gastronomska scena, odnosno na temeljne vrijednosti koje će doprinijeti njezinoj kvaliteti.

Tomo Ricov, Maroje Sabljić i Boris Kovaček Tomo Ricov, Maroje Sabljić i Boris Kovaček (Foto: Weekend Food Festival)

"Odlučili smo pozvati vrhunske stručnjake iz svijeta i regije kako bismo otvoreno raspravljali o stvarnim problemima s kojima se gastronomska scena suočava. Želimo potaknuti dijalog o povezanosti gastronomije s poljoprivredom, distribucijom i trgovinom te pridonijeti razvoju kvalitetnije gastronomske scene", izjavio je Tomo Ricov, direktor programa festivala i istaknuo važnost gastronomije kao ključnog segmenta turizma za hrvatsku ekonomiju.

Najbolja mjesta za doručak ili rani ručak (Ilustracija) Hrana i piće Najbolja mjesta za doručak u Hrvatskoj: Top restorani i barovi u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku

Svoj dolazak u Rovinj potvrdili su brojni domaći i regionalni chefovi, među kojima je i Janez Bratovž, legenda slovenske kulinarske scene, Paul Ivić, chef jednog od rijetkih vegetarijanskih restorana s Michelin zvjezdicom te Filip Ćirić, chef beogradskog restorana Homa. Dolazak su potvrdili i vodeći hrvatski chefovi Ante Udovčić, David Skoko, Mate Janković, Danijel Đekić, kao i chefice Ivana Bekavac i Katarina Vrenc te vlasnik hotela, restorana i vinarije Boris Šuljić. Cjelokupni program festivala bit će objavljen uskoro, a očekuju se i brojna druga imena kroz bogat program.

Osim vrhunskih jela i pića, ovogodišnji Festival više će naglasiti i druge segmente industrije poput Weekend Food Marketa, na kojem će se naći bogata gastronomska ponuda, kao i show cooking radionice, a novost je da će ovaj dio festivala biti otvoren za sve posjetitelje.

Weekend Food Festival nije samo gastronomsko događanje, već i platforma koja spaja ljude sa zajedničkom strašću prema okusima i doživljajima, te osim prilike za educiranje i degustiranje, posjetitelji će tijekom tri dana festivala uživati u odličnoj zabavi i povezivanju, i to sve u srcu Rovinja.

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra te su na konferenciji za mediji još jednom potvrdili svoje zadovoljstvo što sudjeluju na festivalu koji okuplja ugledna imena svjetske gastronomske scene.

Vodnjanština kroz novi video, virtualni vodič i novu Camino rutu - 1 Aktualno Upoznajte dio Istre s najviše crkvi i crkvica kroz video, virtualni vodič i novi Camino

Rovinj se, sa svojom prepoznatljivom tradicijom i kulturom te gastronomskom reputacijom i činjenicom da je nositelj prve Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, ističe kao savršena destinacija za održavanje ovakove vrste događanja. Kao vodeća hrvatska turistička tvrtka u luksuznom segmentu, Maistra s predanošću radi na stalnom unapređenju F&B ponude, posebice kada je riječ o restoranima koji čine sastavni dio naših najprestižnijih hotela. Ističemo važnost vrhunske enogastronomije u izgradnji sveobuhvatnog visoko pozicioniranog turističkog proizvoda za našu destinaciju”, izjavio je David Flam, direktor marketing Maistre i dodao kako očekuju da će Weekend Food Festival privući pozornost raznolike publike i pridonijeti stvaranju nezaboravnog iskustva za sve posjetitelje.

Weekend Food Festival od 19. do 21. travnja ponovno u Rovinju - 2 Weekend Food Festival od 19. do 21. travnja ponovno u Rovinju - 2 (Foto: Weekend Food Festival)

Festival također predstavlja i priliku za razmjenu iskustava i stvaranje poslovnih prilika, što će biti značajno i za predstavnike FMCG & retail sektora. Oni su i proteklih godina pokazali veliki interes za predstavljanje u Rovinju, posebno vodeći domaći proizvođači, trgovci i distributeri hrane i pića.

“Ove godine želimo ojačati njihov nastup te uključiti i manje, lokalne tvrtke. Ugostit ćemo i nekoliko najuglednijih proizvođača i brendova iz regije, a planiramo i niz prezentacijskih aktivnosti uz već bogat program predavanja, što će dodatno oplemeniti iskustvo posjetitelja. Na Weekend Food festivalu održat će se i deveta po redu Zlatna košarica – svečana dodjela nagrada za najbolja ostvarenja u industriji robe široke potrošnje. Cilj je ove manifestacije odati priznanje iznimnim dostignućima u sektoru te tako pridonijeti vrijednosti festivala”, istaknuo je Maroje Sabljić, direktor portala i magazina Ja Trgovac.

Banksy u Ljubljani: Jako dobar povod za izlet na kojem se ne morate baviti samo umjetnošću Banksy - 10 Banksy - 9 Banksy - 8 +6 Banksy - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju