U prostoru Business Cluba 5 na 14. katu Sky office Towera održana je zanimljiva vinska večer „Watch out America“. U organizaciji časopisa Vinum.In i Business Cluba 5 sedamnaest hrvatskih vinarija predstavilo je svoja vina u ležernoj atmosferi uz kušanje i druženje.

Sudjelovale su vinarije iz različitih vinskih regija u Hrvatskoj, a to su: Badel 1862, Black Island Winery, Dubrovački Podrumi, Testament, Vina Sladić, Vinarija Matić, Vinarija Plančić, Vinarija Stina, Vinarija Rizman, Vinarija Damjanić, Iločki podrumi, Enosophia, DeMar vina, Vinarija Zlatno brdo, Štampar, Fakin i Galić.

Vlasnici tvrtke Croatian Premium Wine Imports , Inc, Boston, koja se bavi uvozom i distribucijom hrvatskih vina u SAD, kao i online trgovinom za sve američke države, i vlasnici tvrtke 4240 Brands, distributeri iz Colorada, razgovarali su s vinarima o pojačanju promidžbe hrvatskih vina na američkom tržištu.

„Zajedničkim snagama trebamo promovirati Hrvatsku kao vinsku zemlju, a ako samo jednoj osobi prenesete da u Americi može kupiti hrvatska vina, napravili ste dobar posao za naše vinare,“ istaknula je Mirena Bagur iz tvrtke Croatian Premium Wine Imports , Inc, Boston.

Gosti iz Amerike, vlasnici tvrtke 4240 Brands podijelili su s gostima druženja svoje oduševljenje Hrvatskom u kojoj su proveli dva tjedna u obilasku vinarija i kušanju vina. Na druženju kušali su neka od ponajboljih vina kojima se Hrvatska može ponosno predstaviti američkom tržištu te s vinarima dogovarali suradnju. Hrvatska ima vina kojima se može i treba pohvaliti američkim vinoljupcima!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju