Vjerojatno će jednako vruće, kao danas na terenu, biti i u našem dvoboju za Najbolju hranu Svjetskog prvenstva. Danas se u kuhinji sastaju dva klasika koji predstavljaju dvije prepoznatljive gastronomske priče. S jedne strane Srbija s nenadmašnom Karađorđevom šniclom i Švicarska s neodoljivim "alpskim palačinkama".

Zemlju roštilja i savršenih mesnih jela u našem izboru predstavlja recept za mekanu punjenu svinjetinu koja najbolje paše uz pržene krumpiriće i tartar. Karađorđeva šnicla obavezna je narudžba svakog gurmana koji posjeti Srbiju pa je bilo logično da ona predstavlja naše susjede u izboru Najbolje hrane Svjetskog prvenstva. Recept možete proučiti ovdje.

Karađorđeva šnicla - 4 Karađorđeva šnicla - 4 (Foto: Shutterstock)

Švicarska je zemlja brojnih različitosti i utjecaja, ali ništa bolje ne predstavlja ovu bogatu zelju od jednostavnog jela "za siromašne" popularnog Röstija. Ove alpske palačinke, kako im tepaju, jelo su koje se radi kada doslovno nemate ništa u frižideru. Na švicarskim selima rösti je cvrčao u tavama od ranog jutra, a danas je omiljen u bilo koje doba dana. Nekad težačka hrana pronašla je svoj put do svjetskih kuhinja i zbog toga nam se činilo da je idealan protivnik jednako zavodljivoj Karađorđevoj šnicli. Recept pronađite ovdje.

Rosti - 1 Rosti - 1 (Foto: Shutterstock)

Isprobajte recepte i odaberite svog favorita za prolaz te se prijavite na naš natječaj, a mi ćemo najkreativnije nagraditi super nagradama. Sretno!

Glasovati možete ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju