Poznati vinski festival Vinski grad vraća se u pulski Titov park, od 13.7. do 06.8. Radno vrijeme festivala bit će od 19 do jedan sat iza ponoći, a u tom periodu ljubitelji druženja uz vino moći će kušati finu kapljicu iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije.

Istarske vinarije koje će se predstaviti su Benvenuti, Cattunar, Franc Arman, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity ( Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante,...) Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vinarije Stina, Štampar, Kopjar, Markota, Kutjevo, Jakopić i Badel.

Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, Lillet from France, Vinakoper, Klet brda i Kotolenko.

U ponudi će biti i kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin što omogućava Roto Svijet Pića, Cinderella by Sandi Paris te Marko Ristić ispred udruge barmena istarske županije Istrabarman.

Vinsku ponudu pratit će majstor street fooda Bite of fun by Damir Tomljanović s dnevnim kreativnim ponudama jela.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 5€, a konzumacija se plaća karticom/ kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju. Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

<cms_gallery id="791253" 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju