Nova sezona sad već kultnog Margaretinog leta počela je turom “Zaigrani Bakar”. Samostalno istraživanje grada s daškom natjecateljskog duha pokazalo se kao pun pogodak. Sljedeći odabranu rutu pomoću džepne knjižice, posjetitelji-istraživači krenuli su u šetnju gradom i usput rješavali zagonetke. Samovođena tura “Zaigrani Bakar” dostupna je u svako doba i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Sve smjernice i knjižicu koja će vam služiti kao vodič pronađite u uredu Turističke zajednice grada Bakra.

Ranije ove godine otvorena je i tematska šetnica do Črnog Vrha, predjela smještenog iznad vinograda na Bakarskim prezidima. Šećući do prapovijesne gradine, posjetitelji će dobiti odgovore na pitanja kako je ovaj krajolik nastao, tko je Prezide sagradio te zašto baš ovdje. Ne manje važno: gdje se proizvodi izvorna Bakarska vodica? Veličanstveni vidici prema Bakarskom zaljevu ostali su netaknuti jer priče o ovom kraju savršeno su uklopljene u krajolik – čas o njima čitamo s balkona poput razglednice, čas ih pronalazimo skrivene među kamenjem. Šetnica je uvijek dostupna svim putnicima namjernicima, a povodom Margaretinog leta nezaboravne priče s vidikovca ispričat će vrsna interpretatorica Iva Silla pa se možete pridružiti u šetnji drevnim stazama do Črnog Vrha 3. kolovoza.

Bakar je priredio i interpretacijsku turu “Tragom Frankopana”. Nadahnuta ostavštinom slavne velikaške obitelji, zainteresirane šetače će 20. srpnja povesti do starog grada Hreljina. Tura će na najbolji mogući način stopiti priče o povijesti hrvatskih velikana i nenadmašni zalazak sunca s pogledom na otoke, a 27. srpnja kreće se na Tuhobić. Turu će voditi prekaljeni bakarski interpretatorski vodič Bore Štrbac. Pa iako za ovu šetnju neće škoditi i malo kondicije, svaki korak će u konačnici biti nagrađen pogledom na široki horizont Kvarnerskog zaljeva s jedne i goranskih ljepota s druge strane.

Raspored događanja povodm Margaretinog leta možete pronaći ovdje.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju