U nešto više od tri tjedna posjetitelji će svakog dana od 19:30 do jedan sat iza ponoći u opuštenom ambijentu Vinskog grada uz samu rivu, imati priliku kušati brojna istarska, hrvatska ali i inozemna vina.

Istarske vinarije čija vina će posjetitelji moći kušati su: Benvenuti, Cattunar, Damijanić, Deklić, Fakin, Franc Arman, Matić, Medea, Marčeta, Pilato, Destileria Rossi i Vina Rossi te IQ- Istrian Qaulity (Capo, Damjanić, Geržinić, Kozlović, Matošević, Tomaz, Terzolo, Zigante…)

Osim njih, ponudu vinskog grada obogaćuju i hrvatske vinarije: Markota, Štampar i Vinarija Kutjevo, a inozemnu ponudu vina čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, francuski Lillet, Sedlak i Kotolenko iz Slovenije te Tikveš iz Makedonije.

Za svakodnevnu vrhunsku atmosferu u Titovom parku zaslužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom, a DJ Keđo dodatno će zagrijavati atmosferu vikendom.

Prijateljske cijene 

"Vinski grad iz godine u godinu zadržava kontinuitet kvalitetne i raznovrsne ponude po pristupačnim cijenama, a sve s ciljem promicanja kulture vina, kako građanima Pule tako i stranim posjetiteljima. Ideja ovog festivala je da se posjetiteljima koji još nisu poznavatelji vina pruži prilika otkriti njegovu ljepotu, a vinskim entuzijastima omogući uživati u svojim vinskim favoritima, te pronaći neke nove, posebice među istarskim vinima. Posebno pozivamo domaće posjetitelje da podrže brojne vinare koji svojim kvalitetom itekako doprinose promidžbi Hrvatske, ali i obogaćuju ponudu Grada Pule", kažu organizatori. 

Za sve koji će prvi puta posjetiti Vinski grad, važno je naglasiti da je na ulazu u Vinski grad potrebno unajmiti čašu za 5 eura, a konzumacija na vinskim kućicama plaća se isključivo karticama te se vino može konzumirati na čašu ili butelju.

Ulaz u Vinski grad je besplatan, a cijene vina su promotivne. Sve važne informacije dostupne su na Instagramu  i Facebooku Vinarta.

"Ovo moraš probati": 10+ hrvatskih specijaliteta koje treba pojesti (najmanje) jednom u životu Sarma Punjene paprike - 4 Punjene paprike - 3 +8 Čvarci

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju