U Petom kupeu u Zagrebu, održan je treći po redu Vinart Petit Tasting. Raspoređen u dva trosatna dijela, Discovery i Icons, Petit je okupio nekoliko stotina stručnjaka, poznavatelja vina, ali i znatiželjnih kušača koji su u svakom dijelu imali priliku kušati pomno odabranih 40 vina.

Za ovogodišnju selekciju predstavljenih vina zaslužno je 25 sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske koji su predložili svoje favorite. Među nominiranim vinima se u konačnici odabralo samo jedno vino po vinariji i potom sastavila konačna lista, razdvojena u dva dijela.

Prvi dio, Discovery session, je brojne posjetitelje upoznao s nedovoljno afirmiranim vinima iznimne kvalitete, velikog potencijala, zbog kojeg zaslužuju biti otkrivena, dok je drugi dio, Icons session, kod posjetitelja izazvao posebnu znatiželju, jer se radilo o jedinstvenoj prilici usporednog kušanja velikog broja vinskih klasika koji su trajno obilježili vinsku scenu Hrvatske, a sve na jednom mjestu.

Vinart Petit Tasting - 3 Vinart Petit Tasting - 3 (Foto: Matej Marjanović)

Petit Tasting bio je uvertira nizu vinskih događanja u organizaciji Vinarta u sljedećih nekoliko tjedana, a program se nastavlja s 26 vinskih radionica u Esplanadi 22., 23., 27., 28. i 29. veljače, te završava poznatim Vinart Grand Tastingom, profesionalnim dvodnevnim sajmom u Laubi 1. i 2. ožujka. Sve o nadolazećim događanjima pronađite na stranicama festivala. 

Zapadno od Zagreba: Vestern za ljubitelje roštilja i bajkere u kojem se rebra hvale na sva usta San Antonio San Antonio San Antonio +7 San Antonio

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju