Omiljeni festival za vinske entuzijaste, profesionalce, ali i ljubitelje vina koji tek ulaze u vinski svijet, Vinart Grand Tasting održat će se ove godine po deveti put.

Petit tasting

"Program započinje već 10. veljače Vinart Petit Tastingom, ove godine na novoj lokaciji – u klubu Peti Kupe. Radi se o vrlo malom i ekskluzivnom promenadnom kušanju pomno odabranih vina, a posebnost ovogodišnjeg Petit Tastinga upravo je selekcija vina koja je nominiralo 25 vodećih sommeliera i vinskih stručnjaka iz Hrvatske. Petit Tasting sastoji se od dva trosatna dijela, prvi - Discovery session (13 – 16 h) upoznaje posjetitelje s vinima iznimne kvalitete koja imaju potencijal postati zlatni standard budućnosti. Cijena ulaznice je 25 eura. I drugi - Icons session (17 - 20h) u kojem posjetitelji imaju priliku kušati vina koja su obilježila vinsku scenu Hrvatske, odabrana kako bi pokazala svoj kolekcionarski potencijal. Cijena ulaznice je 35 eura. Ulaznice se mogu kupiti za oba dijela pojedinačno ili zajedno u dnevnoj karti po cijeni od 50 eura“, najavili su organizatori festivala.

Najava održavanja Vinart Grand Tastinga - 4 Najava održavanja Vinart Grand Tastinga - 4 (Foto: Vinart Grand Tasting)

Vinske radionice 

Najbogatiji program do sada ponudit će 26 vinskih radionica raspoređenih u pet dana (22., 23., 27., 28., i 29. veljače) u hotelu Esplanade.

Chablis Premier Cru, Saints Hills – house of Dingač, Riesling Grosses Gewächs iz magnuma by Carlos, kao i Čaroban svijet Moët & Chandon šampanjaca samo su neka događanja za koja će se tražiti karta više. Kroz okuse i mirise, kao i riječi iskusnih predavača, vinski znatiželjnici će danima moći otkrivati hrvatske i svjetske terroire i sorte. Pojedinačne i dnevne ulaznice dostupne su ovdje. 

Tiho kušanje 

"Novost u ovogodišnjem programu je Vinart Silent Tasting zakazan 29. veljače od 10 do 16 sati u Esplanadi. Sjedeće je to kušanje 115 odabranih vina iz četiri hrvatske vinske regije namijenjeno prvenstveno stranim i domaćim novinarima koji se u tišini i bez vanjskih utjecaja mogu potpuno posvetiti vinima, fokusirajući se na mirise, okuse i teksture“, dodaju organizatori.

Najava održavanja Vinart Grand Tastinga - 1 Najava održavanja Vinart Grand Tastinga - 1 (Foto: Vinart Grand Tasting)

Vrhunac događanja 

Prvi vikend u ožujku već tradicionalno je rezerviran za najznačajniji poslovni vinski događaj u Hrvatskoj – Vinart Grand Tasting. U dobro poznatom ambijentu Laube, 1. i 2. ožujka od 12 do 19 sati svoja vina će izložiti 140 odabranih vinarija s oko 800 etiketa koji predstavljaju idealan uzorak vinskog tržišta Hrvatske.

"Odlična je to platforma za nabavku vina brojnim poslovnim posjetiteljima koji kreiraju nove vinske karte i ponude za nadolazeću turističku sezonu, a kojima je ovaj sajam prvenstveno i namijenjen. Ugostitelji, sommelieri, F&B manageri i distributeri mogu se besplatno akreditirati ovdje, dok ostali posjetitelji dnevne ulaznice mogu osigurati po cijeni od 35 eura", kažu u Vinartu.

I ove godine Vinart za inozemne novinare priprema Wine press trip full of life pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice u trajanju od 6 dana, u kojem će novinari iz redakcija Decanter, WineSofa, Ferment, Canopy i dr. kušati hrvatska vina na Silent Tastingu u Esplanadi i na Grand Tastingu u Laubi, a nakon toga će posjetit neke od ključnih vinarija Međimurja, Plešivice i Istre.

Sve detalje ovogodišnjeg programa zainteresirani mogu pratiti na Facebooku i Instagramu. 
 

Riblje lazanje su apsolutni hit: Zagrebačkoj street food sceni odavno je trebalo ovakvo mjesto Fish House Zagreb - 4 Fish House Zagreb Fish House Zagreb - 1 +8 Fish House Zagreb

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju