Bajkoviti plešivički krajolici bili su idealna kulisa za uživanju u filmu uz čašu vina. U vinogradu Vinogradarske kuće Braje gledao se novi nastavak Jamesa Bonda uz krestene i čašu vina pod zvijezdama.

“Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. Zato krenite Via VINO” – narativ je nove destinacijske kampanje i projekta VIA VINO, koju organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Manifestacija traje od 15. listopada do 15. studenog, a po prvi puta okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije. Vinarije u okolici Zagreba u tom će razdoblju širom otvoriti svoja vrata, uz niz kvalitetnih dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu, koncerata te izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.

Prošli petak, 15. listopada održalo se Via KINO, događaj koji je spojio bajkoviti plešivički krajolik, film i vino. Iščekivani nastavak Jamesa Bonda „No Time to Die“ spojen je s vinima i cjelokupnii ambijent Vinogradarske kuće Braje na Plešivici u čijim je vinogradima održana projekcija, Via KINO tako donosi pružili su neponovljivo iskustvo kina u vinogradu koje su dodatno popratili prvi ovosezonski kesteni i poznati portugizac, savršeni plešivički par.

„Izuzetno smo zadovoljni ostvarenjem ovog projekta. Ovo je ono čemu težimo – novi sadržaji koji nisu samo temeljeni na gastronomiji i vinima, već uključuju i doživljaj. Ovakva manifestacija predvođena blockbuster filmom zaslužuje biti na Plešivici koja je već odavno trebala postati destinacija za ovakve promocije. Ovo je budućnost. Spajanje turizma, vinarstva i kulture uz vrhunski doživljaj privlači sve generacije, a pogotovo mlade koji traže nešto drugačije: doživjeti okolinu i sljubiti se s ovim krajem “, kazao je vinar Robert Braje.

Filmsku večer obogatile su gastro poslastice vinogradske kuće Braje koji su pripremili tradicionalni copanjek – plešivičku tenku gibanicu od svježeg kravljeg sira i zelenja, autohtoni slani prhki kolač koji se od davnina priprema u svakom jaskanskom domu.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović naglasila je kako je bio izazov stvoriti novi turistički proizvod. „Pokazali smo kako strateškim planiranjem razvijamo kvalitetan turistički proizvod i stvaramo na prvom mjestu motiv dolaska u našu destunaciju,“, rekla je Alilović. Događanje Via VINO odvija se u sklopu projekta ‘In Cultura Veritas’ kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste. „Predstavili smo Jamesa Bonda u vinogradu, postavili zaokruženu priču, stvorili sinergiju nespojivog i dobili inovativni te kvalitetni sadržaj, a to je danas ključ.. Ove manifestacije će se odvijati i dalje. Sada se provode i financiraju kroz fondove Europske unije putem ovog projekta kojim smo nastojali spajati najkvalitetnije u Zagrebačkoj županiji. U ovom kraju vinske Bregovite Hrvatsku nalazi se preko 40 najboljih županijskih i hrvatskih vinara koji imaju mnogo za ponuditi.“
Projekt ‘In Cultura Veritas’ poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta. Posjetite svoju omiljenu vinariju, otkrijte lokalne namirnice ili jednostavno uživajte u prvim sunčanim jesenskim danima uz čašu, i nekoliko, vina s hrvatskim potpisom.

Sljedeća događanja su Via NOTE – Koncert spoja klasične glazbe, violine i violončela uz DJ-a u vinogradu koji će se održati danas 16. listopada u Vinariji Litterarii u Nespešu, 24. listopada spoj kina, tartufa i gina u Velikoj Gorici, a 06. studenog održat će se Via ART u Samoboru.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju