Popularna trka Karlovački cener, koja se tradicionalno održava svake godine u večernjem terminu drugog petka u lipnju, ove je godine pomaknuta na 11. srpnja. Mjesec dana kasnije od planiranog, održat će se u sklopu proslave Dana grada Karlovca.

„Trči se u povijesnom središtu Karlovca, poznatoj srednjovjekovnoj Zvijezdi, između dvije najveće karlovačke rijeke Kupe i Korane. Vrijeme Mosesa Kuronga istrčano 2019. – 28:30 – najbrže je istrčanih 10 km u Hrvatskoj. Karlovački cener 2020. prva je i jedina utrka u Hrvatskoj sa statusom World Athletics Bronze Label.

Po mnogočemu jedinstven, Karlovački cener je i prva utrka u Hrvatskoj s odvojenom Elitnom utrkom. “, pišu na službenim stranicama Karlovačkog cenera.

Osim Elitne i Glavne utrke te štafete podijeljene na tri dionice kako bi svaki natjecatelj istrčao jednu dionicu, trči se i Karlovačka milja, nova utrka u čast 440. rođendana Grada Karlovca. Karlovačka milja jedinstvena je utrka duljine 1.579 m (godina utemeljenja Grada Karlovca). Budući da se trči jedan krug i staza je ravna, utrka nije zahtjevna. Start utrke je u petak u 19:00 sati 10. srpnja 2020. na Trgu bana Jelačića u Karlovcu. Svi sudionici dobivaju prigodnu majicu povodom 440. rođendana Grada Karlovca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju