Podno vulkanske planine Fuji, prepoznatljivog simbola Japana, Toyota uz pomoć danskih arhitekata iz grupacije BIG planira izgraditi grad budućnosti za dvije tisuće ljudi, ekosustav zamišljen kao živi laboratorij. Energija za opskrbljivanje grada dolazit će od vodikovih gorivih ćelija, kakve Toyota već koristi u automobilskoj industriji električnih vozila za pogon motora.

Woven City bit će grad znanstvenika koji će dane provoditi istražujući i testirajući naprednu tehnologiju pametnih domova, robotike i umjetne inteligencije u stvarnom okruženju. Među prvim stalnim stanovnicima bit će znanstvenici sa svojim obiteljima, trgovci i partneri projekta koji će živjeti u pametnim zgradama od drveta. Arhitektura će biti nadahnuta nekadašnjim Japanom, a koristit će se tradicionalne tehnike stolarije, kao i tradicionalno zakrivljeni krovovi.

Akio Toyoda, predsjednik Motorne korporacije Toyota, naglasio je kako se izgradnjom cjelovitog grada iz temelja, pa čak i na manjoj površini kao što je to ovaj slučaj, otvara jedinstvena prilika za razvoj tehnologija budućnosti - uključujući i digitalni operativni sustav za gradsku infrastrukturu.

Ljudi, građevine i automobili bit će povezani senzorima kako bi se ostvario puni potencijal testiranja umjetne inteligencije, a ceste će biti rezervirane za automobile bez vozača i ispušnih plinova.

Najljepši na svijetu: Stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom u životu Lofoti Lofoti - 8 Lofoti - 7 +5 Lofoti - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju