Od 26.11. kod uspinjače oživljava Zagreb kakav je nekad bil'. Koncertom legendarnog hrvatskog kantautora Drage Diklića s početkom u 17:30, započinje Strossventura!

Ovogodišnji Advent na Strossu (zapadno šetalište) zamišljen je kao priča drugačija od svih drugih koja donosi prepoznatljivi zagrebački štih i predstavlja Zagreb kakav je bio nekad, a „Stari gospon Miško uvijek govori da je prije bilo bolje”.

Tko su bile zagrebačke zvijezde četrdesetih i pedesetih, kako su se zabavljali Zagrepčani šezdesetih, koja je moda osvojila Zagrepčanke sedamdesetih, kako se u Zagrebu rodio Novi val osamdesetih, a kako se slavilo kad su Dinamo i Cibona pobjeđivali i osvajali prvenstva te konačno kako je Zagreb živio u burnim devedesetima samo su neke od tema koje će obojati bogati program ovogodišnjeg Adventa na Strossu, poručuju iz organizacije.

Donosimo u nastavku tematski raspored Adventa, kako bi ljubitelji onih dobrih starih vremena znali točno u kojem trenutku navratiti u Zagrebačku prošlost:

26. 11. otvorenje adventa
27. 11. - 3. 12. Zagreb 40-ih
04. 12. - 10. 12. Zagreb 50-ih
11. 12. - 17. 12. Zagreb 60-ih
18. 12. - 24. 12. Zagreb 70-ih
25. 12. - 31. 12. Zagreb 80-ih
1. 1. - 7. 1. Zagreb 90-ih

Radno vrijeme Strossventure je sve dane od 11:00 do 00:00, osim na Badnjak i Novu godinu, kada će kućice biti otvorene do 2:00.

Svaki tjedan s promjenom dekade, mijenjat će se i Advent, prilagođavajući se i scenski i glazbeno upravo toj dekadi. Akustični nastupi uživo, omiljene dječje predstave, Subotnja špica za seniore, plesnjaci, suvenirnice koje će nuditi vinile, suvenire vezane uz Zagreb, majice i slično, tematski pub kvizovi, ured Djeda Mraza.. Sve vas to čeka na Adventu na Strossu!

Što se pak gastronomske ponude tiče, na meniju će se naći pravi zagrebački specijaliteti, sarma s pireom, češnjofke s naribanim hrenom, sir i vrhnje, kuhana šunka, čvarci, orehnjače, makovnjače…

Izvođači koji će zabavljati posjetitelje sve dane Adventa su: Bar Exam, ToMa, Pava Ćorić, Vinko Čemeraš , Antonio Vrbički, LA PAPA, Luce, Petra Antolić, Tomislav Malagurski, Cota G4 i mnogi drugi…

Strossventura kreće jako, kak' Zagrebu i priliči – koncertom Drage Diklića sutra od 17:30. U nedjelju, 27. studenog posjetitelje očekuje koncert Vinka Ćemeraša.

Sve informacije o programu Strossventure potražite na službenim Facebook profilu.
 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju