Okupljene uzvanike i novinare ovog je petka u popularnom zagrebačkom Vintage klubu ispred Udruge RokOtok pozdravio predsjednik iste, profesor geografije i food bloger Domagoj Jakopović Ribafish. Pedesetak prisutnih gostiju je kroz filmove, slike i prezentaciju saznalo kako je projekt #RokOtok proveden na posljednjih 17 od 50 otoka, odnosno kako je bilo plivati, spajati ljude i otoke, držati predavanja, čistiti plaže i družiti se s više od 2.200 djevojčica i dječaka od Vira do Krka.

Kroz srpanj 2022. godine, posada na brodu i pridruženi članovi Udruge na kopnu u suradnji s Turističkim zajednicama, Ministarstvima, Lučkim Kapetanijama i Upravama, Crvenim Križem, Policijom i svim drugima s kojima su se susretali i komunicirali tijekom putovanja, ostvarili su brojne prekrasne trenutke i ljudima još više uljepšali vrijeme provedeno na najljepšem moru svijeta.

Sveukupno, kroz tri godine projekta (jedne godine se nije plivalo zbog lockdowna), svoje je vrećice s poklonima na javnim okupljanjima dobilo preko 6.000 djece na 54 predavanja na svih 50 naseljenih otoka. Preplivano je više od 210 kilometara; s Ribafishem je plivalo više od 200 ljudi, a najdulje dionice su bile one Mljet - Korčula i Hvar – Vis, kada se plivalo i više od 18.000 metara.

RokOtok - 4 RokOtok - 4 (Foto: PR)

Ribafish je tijekom presice naglasio kako je neopisivo zahvalan svima koji su na bilo koji način podržali i dalje podržavaju ideju RokOtoka i podsjetio da je najbitnije da ispunjavamo obećanja koja smo dali i da sa što većim žarom krenemo u prirodu kako bismo sačuvali naš jedini planet od prekomjernog zagađenja.

„Za hladniji dio godine planiraju se posjete školama na kontinentu, akcije čišćenja i velika akcija posjeta svim školama na otocima uz predavanja, poklone i akcije čišćenja, a za rujan 2023. i projekcija dokumentarnog filma RokOtok te promocija knjige „RokOtok – Plovidba jednog obećanja“, završio je Ribafish, koji je zbog puknuća tetive bicepsa desne ruke, kako je sam naglasio, još koji mjesec - „van pogona“.

Udruga se još jednom zahvaljuje svim sponzorima, donatorima i „Malim ljudima“ bez kojih projekt #RokOtok ne bi bilo moguće izvesti. 
O novim informacijama i najavama, više u siječnju 2023.

Dobrodošli na Rab Island Trail: Trka po predivnom otoku koja će okupiti više od 500 trkača Rab Island Trail - 3 Rab Island Trail - 1 Rab Island Trail - 2 +0 Rab
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju