Highlander Velebit, uz to što je ultimativni planinarski događaj, zalaže se i za popularizaciju long-distance planinarenja, prilikom čega je najveći izazov odabrati odgovarajuću opremu.

Upravo je to tema tehničke prezentacije opreme potrebne za Highlandera, jednog od Highlandera i trenutnog rekordera u prolasku Highlander trase – Dražena Dugca.

Ovaj dugogodišnji planinar te planinski vodič Highlander rutu je ''pregazio'' za 34 sata i 15 minuta, što ne bi bilo moguće bez opreme dorasle ovom zahtjevnom pothvatu.

Na svojim će prezentacijama Dražen sa svim sudionicima podijeliti informacije o opremi stečene iz vlastitog iskustva te objasniti kako se najpraktičnije spakirati za Highlander Velebit te višednevno planinarenje, odnosno pješačenje općenito.

Dražena će se moći poslušati u Zagrebu u utorak, 23. srpnja, s početkom u 18:30 u prostorijama Saveza gorskih vodiča Hrvatske (Ribnjak 2), a u Osijeku će se prezentacija održati 27. srpnja (subota) u 18:30 u prostorijama Caffe bara Ecola (Divaltova 56).

Na prezentaciju su pozvani svi planinari, zaljubljenici u predivne hrvatske planine i oni koji to tek namjeravaju postati.

Gjirokastër - 3 Putovanja Srebrni grad: Dobro čuvana tajna u Albaniji koju treba otkriti prije nego što postane prekasno

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju