U srcu grada, mali bistro Punkt donosi dašak domaće kuhinje kroz ukusna variva. Ovo je mjesto gdje se prirodni, svježi sastojci pretvaraju u maštovite obroke koji mame nepca i stvaraju osjećaj ugode, posebno u hladnim zimskim danima.
Prosinački jelovnik, inspiriran zimom i blagdanima, donosi kombinaciju tradicionalnih okusa i kreativnih, zdravih sastojaka koji griju dušu.
"Punkt, poznat po svojim varivima, odražava ljubav prema jednostavnoj, ali hranjivoj kuhinji. Svako jelo pažljivo je osmišljeno kako bi zadovoljilo sve koji traže topao, uravnotežen obrok" - kaže Ivana Trobentar, jedna od osnivačica Punkta.
PUNKTov adventski meni - 3 (Foto: Marko Radoš)
Blagdanaska tradicija - na žlicu
Priča o ukusnim sezonskim jelima započela je kao ideja mama koje su htjele najzdravije za svoju obitelj prije skoro tri godine na zagrebačkoj Martinovki, na adresi Koranska 1, u prolazu.
Na jelovniku će se naći jela koja donose mirise i okuse djetinjstva, uz ponešto za svakoga – od ljubitelja mesa do vegetarijanaca i onih koji preferiraju bezglutenske obroke.
PUNKTov adventski meni - 4 (Foto: Marko Radoš)
Tako ćete se na primjer moći okrijepiti tradicionalnim pilećim ajngemahtecom koji vraća u djetinjstvo, jota varivom s azuki grahom, pašticadom ala Punkt, a petkom pravim tradicionalnim bakalarom na žlicu koji se namače cijeli tjedan da bude taman spreman.
PUNKTov adventski meni - 5 (Foto: Marko Radoš)
U bistrou Punkt svako jelo priča priču o tradiciji, lokalnim proizvođačima i ljubavi prema jednostavnim, domaćim receptima. Pozivamo sve ljubitelje dobre hrane i ugodnog ambijenta da posjete Punkt, okušaju se u raznolikim varivima i osjete topli blagdanski duh.
Mjesečni jelovnik možete pratiti na FB profilu, IG profilu ili na web stranici.
Hoće li ovo opet biti najbolji Advent u Europi? Pogledajte što vas sve očekuje ovih blagdana u Zagrebu +2