Place Market, nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica, koja je prošle godine uspješno izvela vrhunsku hranu i renomirane chefove i ugostitelje – na tržnice, najavljuje svoju drugu i, nadamo se, jednako ukusnu i gastronomski uzbudljivu sezonu.

Koncept bez mane

Nakon prošlogodišnjeg PLACe marketa, koji je osvojio i Zagrepčane i Splićane, sve je spremo za novo izdanje koje obećava pune tanjure i puno dobre zabave. Svojim odlično pogođenim konceptom koji tržnice, kucavice svakog grada, oživljava i nakon radnog vremena i to na najlogičniji način: žamorom i gužvom, dobrom atmosferom i odličnom ponudom hrane, PLACe market brzo je postao omiljeno mjesto za druženje, kušanje, mljackanje i uživanje.

Od petka 12. travnja pa sve do studenog, uz kratku ljetnu pauzu, ponovno (fino) jedemo na PLACu u Zagrebu, a od sljedećeg tjedna sve do lipnja i svaku subotu na Pazaru u Splitu. Večernja druženja na tržnici pretvorit će se u nezaboravno iskustvo uz ukusne zalogaje tradicionalne lokalne, ali i svjetske kuhinje.

Hitovi prošlogodišnjeg PLACe market menija, o kojima se još uzbuđeno govori, bili su skradinski rižoto, soparnik, purica s mlincima, razni brudeti, pašta fažol, punjene paprike, sarme i baby praščića na tradicicionalan ili manje tradicionalan način i u interpretaciji poznatih chefova i renomiranih ugostitelja. Bilo je tu i mnogo međunarodnih delicija, poput sushija, arepa, tjestenina, ali i fusiona poput - azijskih štrukli.

Sve najbolje na jednom mjestu

Ove godine, uz već omiljene štandove, posjetiteljima će svoja jedinstvena jela i pića nuditi i nova imena na PLACe marketu. Prvi petak na Dolcu, od 18 sati moći ćete kušati specijalitete chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Ameli, Arepere Maracay, novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te mjesta koje se uskoro otvara - Soul Fooda.

Iz petka u petak na PLACEu će se kuhati lokalni, nacionalni i regionalni gosti, chefovi i ugostitelji, a vraćaju se i kreatori najpopularnijih jela od prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića i Bistroa Apetit, Christijana Misirače i Nautic cluba Pojoda te Sopala i chefice Katarine Vrenc.

Gastro entuzijasti, istraživači, ljubitelji uličnih festivala, toplih noći dobre zabave i vrhunske hrane – vidimo se u petak u 18 na Dolcu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju