Grad nisu samo vizure, on je kolaž svojih ljudi, mirisa, zvukova, sjena i priča. Kako grad "izgleda" drugim osjetilima u detalje znaju slijepe i slabovidne osobe, a kako bi saznale kako točno izgledaju poznate građevine i spomenici, trude se uključeni u projekt Centra UP2DATE čiji je cilj prilagodba znamenitosti hrvatske kulturne baštine osobama oštećenog vida.

Zato će se, ususret Međunarodnom danu bijeloga štapa, u petak, 4. listopada, s početkom u 11 sati, u Osijeku održati vođena šetnja gradom prilagođena slijepim osobama.

Obilazak vodi turistička vodičica iz Osijeka, gospođa Tihana Sandukčić, a za slijepe osobe izrađen je i reljefni prikaz Tvrđe kako bi dodirom mogli upoznati ovu znamenitost, dok će je svima ova maketa pokazati iz rijetke perspektive.

Okupljanje je u 10 i 30 sati u prostoru udruge ŠUS Svjetlost na adresi Ulica Hrvatske Republike 43, Osijek, a svoj dolazak prethodno najaviti.

Ova je šetnja dio projekta OSIJEK2GO koji Centar UP2DATE provodi u partnerstvu sa Športskom udrugom slijepih "Svjetlost" iz Osijeka, a uz financijsku podršku Osiječko-baranjske županije. 

Na 370 metara nadmorske visine: Kako je zapušteni vojni objekt usred nacionalnog parka postao predivni planinarski dom Planinarski dom Planka u NP Mljet - 20 Planinarski dom Planka u NP Mljet - 19 Planinarski dom Planka u NP Mljet - 18 +16 Planinarski dom Planka u NP Mljet - 17

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju