Omiški polumaraton mnogi nazivaju “skrivenim draguljem” zbog ljepota kanjona rijeke Cetine u kojem se obje utrke odvijaju. “Skriveni dragulji” sada su postali i urnebesni najavni video uradci kojima se već drugu godinu zaredom skreće pažnja na trčanje i Omiški polumaraton, koji privlače ne samo sportaše i rekreativce, već i one koji inače nemaju naviku sudjelovati na sportskim događajima ovakvog tipa.

Što se ove godine krije u već viralnom videu na društvenim mrežama pod sloganom “50% maraton, 100% alibi”, od čega se ekipa sada izvlači i zašto bi radi njega masline mogle ostati neobrane, pogledajte u nastavku.

Prema informacijama organizatora broj prijavljenih “neberača” maslina se približava broju 500, što znači da će nas na startu na Poljičkom trgu u centru Omiša dočekati rekordan broj natjecatelja.

Kao i uvijek u sklopu Omiškog polumaratona, koji se održava u subotu 21. listopada s početkom u 10 sati, sportaši, rekreativci i oni koji će to tek postati, na raspolaganju imaju dvije utrke - Polumaratonsku utrku od 21 kilometar te Rekreacijsku utrku od 6 kilometara. Obje startaju u isto vrijeme, a odvijaju se ravničarskom rutom kanjona rijeke Cetine, koja će te subote biti zatvorena za promet.

Za spomenuti je da polumaratonska utrka ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS). Prijave i uplate startnina  zaključuju se 18. listopada

Na utrke se možete prijaviti online i uplatiti startninu do 18. listopada u 23:59 sati. Startnina za Polumaratonsku utrku iznosi 30 eura, dok ona za Rekreacijsku utrku iznosi 15 eura. Više informacija o uvjetima prijave te samu prijavu možete izvršiti ovdje.

Puni startni paket, između ostalog uključuje atletsku dry fit majicu s logom utrke (za natjecatelje na utrci od 21 km), pamučnu majicu s logom utrke (za natjecatelje na utrci od 6 km), osvježenje i obrok (ručak za natjecatelje na utrci od 21 kilometar; sendvič za natjecatelje na utrci od 6 kilometara), ciljnu medalju za sve natjecatelje, parking na dan održavanja Omiškog polumaratona, sigurnosni pretinac i druge pogodnosti o kojima više možete saznati ovdje.

Ljepote Omiša upoznat će trkači iz cijele Europe

Na ovogodišnje izdanje svoj dolazak najavili su trkači iz brojnih zemalja, kao što su Njemačka, Ukrajina, Mađarska, BIH, Poljska, Slovenija, Švedska i Hrvatska. Osim što će odmjeriti svoju formu na jednoj od dviju utrka, većina prisutnih imat će priliku iskoristiti vikend za istraživanje sportsko-avanturističke ponude i ljepota koje pružaju Omiš i okolica.

A njih je pregršt, jer Omiš glasi za jedan od sadržajem najbogatijih sportsko-avanturističkih centara Hrvatske, koji krije neke od najatraktivnijih lokacija za rafting, kayaking, zipline, trekking, hiking i slobodno penjanje. Omiš je jedinstven po tome jer se sve navedene aktivnosti odvijaju relativno blizu jedna drugoj, pa ih većinu možete doživjeti istog vikenda.
Svakako, 21. listopada pobjegnite od svih neželjenih obaveza i svoj alibi, koji donosi dobro društvo i boravak u prirodi, pronađite u Omiškom polumaratonu! Više informacija o ovogodišnjem izdanju potražite na njihovoj Facebook stranici ili pozivom na 021 861 350.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju